"Локомотив" Пд загуби гостуването си от "Ботев" Пд

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) загуби гостуването си на Ботев (Пловдив) в градското дерби. “Черно-белите” отстъпиха с 1:2 на домакините.

В 5-ата минута Току от домакините стреля от дистанция, Рейдър спаси без проблеми. В 7-ата минута опасен изстрел на Умарбаев мина встрани от целта. В 35-ата минута Бароан засече с глава покрай вратата на Рейдър. Седем минути по-късно далечен удар на Бирсент Карагарен мина на сантиметри от вратата на домакините. В добавеното време гол на Антоан Бароан от Ботев бе отменен заради засада.

В началото на втората част Карагарен стреля от малък ъгъл, но Аргилашки се намеси. В 56-ата минута Локомотив стигна до дузпа – Димитър Илиев изведе Умарбаев на изгодна позиция, а той бе съборен в наказателното поле. Капитанът на “черно-белите” застана зад топката, но Аргилашки отрази удара му. В 75-ата минута “жълто-черните” откриха резултата. Неделев центрира от корнер, а Генев засече с глава в наказателното поле за 1:0. В 83-ата минута Джак Лейн получи топката пред наказателното поле на Локомотив, напредна и реализира за 2:0. В 89-ата минута “черно-белите” намалиха чрез Димитър Илиев за крайното 2:1.

 

Източник: www.lokomotivpd.com