"Ботев" Пд победи Локо Пд, Неделев с гол и асистенция

"Ботев" (Пловдив) стартира по великолепен начин новия сезон в Първа лига. В среща от 1-ия кръг на сезон 2020/2021 "канарчетата" тотално надиграха и победиха с 2:0 градския съперник Локомотив.

На "Футболен комплекс Ботев 1912" ботевистите не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор и заслужено се поздравиха с трите точки. "Жълто-черните" реализираха по един гол в двете полувремена, като точни бяха Тодор Неделев и Атанас Илиев.

Ферарио Спасов направи множество промени в състава спрямо последния мач от миналия сезон и това даде нужния ефект. Наставникът на "канарчетата" заложи и на изцяло нова формация, а с представянето си ботевистите не дадоха шанс на своя съперник.

Още в 6-ата минута Тодор Неделев центрира отлично от фаул и Иван Бандаловски засече с глава, а само страхотната изява на Мартин Луков предотврати гола. В 9-ата минута Тодор Неделев получи в наказателното поле и с прекрасен удар разстреля Луков за 1:0.

Последваха минути без положения пред двете врати, като "смърфовете" имаха превес по отношение владение на топката. В 33-ата минута след кратко разбъркване Антонио Вутов отправи неточен удар.

В 49-ата минута Янко Георгиев първоначално не се намеси добре при центриране, но в последствие поправи грешката си и парира удар на играч на футболист в черно-бяло. В 53-ата минута Атанас Илиев стреля от движение и прати топката покрай вратата на "смърфовете".

В 55-ата минута много добра атака на "канарчетата" завърши с извеждащ пас на Тодор Неделев към Атанас Илиев, нападателят напредна и шутира, а Луков изби с крак. При последвалия корнер Тодор Неделев демонстрира майсторството си при центриранията и сложи топката на главата на Атанас Илиев, а нападателят насочи кълбото в мрежата на "смърфовете", хвърляйки в екстаз "жълто-черните" привърженици - 2:0.

В минутите до края момчетата на Ферарио Спасов много умело бранеха вратата си и не допуснаха сериозни опасности пред Янко Георгиев. Такава се откри пред Малембана в 85-ата минута, но вратарят на "канарчетата" се намеси по най-добрия начин.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg