"Локомотив" Пд взе "железничарското" дерби с 2:1

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) победи Локомотив (София) в мач от 15-тия кръг на Първа лига. Голове на Димитър Илиев и Георги Минчев донесоха трите точки при успеха с 2:1 над столичани.

В 3-ата минута Селсо Рапосо от гостите намери в наказателното поле Божидар Кацаров, който стреля с глава, а Рейдър се намеси. Последва удар на Пинсон от дистанция, отново стражът на пловдивчани бе на мястото си. В 23-ата минута Димитър Илиев бе съборен в наказателното поле на “червено-черните”, Волен Чинков остана безмълвен.

В 50-ата минута Илиев изведе добре Минчев, който напредна и стреля, но Любенов спаси.При последвалия ъглов удар Артур Крачун стреля с глава, а топката срещна ръката на Мохамед Бухмиди. Първоначално главният рефер Волен Чинков подмина ситуацията, но ВАР се намеси. Бе отсъдена дузпа, а Бухмиди получи втори жълт и съответно червен картон. Димитър Илиев не сбърка от бялата точка и откри за 1:0! Пет минути по-късно “черно-белите” удвоиха своята преднина. Илиев получи в наказателното поле и с прецизен пас намери Минчев, който от близка дистанция направи 2:0. В 73-ата минута неразбирателство в защитата на гостите направи така, че да бъде отсъден непряк свободен удар в наказателното поле на Локомотив (София). Карагарен стреля опасно, но топката мина на сантиметър над горната греда. В 88-ата “червено-черните” намалиха за 2:1 чрез Пинсон. В добавеното време Лукас Рейдър с важни намеси запази резултата непроменен.

Следващата събота (27.11) от 15:15ч. Локомотив гостува на Пирин на стадион “Христо Ботев”.

 

Източник: www.lokomotivpd.com