"Левски" завърши наравно с "Локомотив" Пд

„Локомотив“ (Пловдив) и „Левски“ завършиха 2:2 в мач от седмия кръг на Първа Лига. „Сините“ поведоха с гол на Борислав Цонев. След почивката „смърфовете“ изравниха чрез Георги Минчев. „Левски“ се върна напред в резултата след страхотен гол на Георги Миланов. Малко по-късно обаче Димитър Илиев изравни.

Двубоят бе повторен официален дебют за наставника на Станимир Стоилов начело на тима.

„Левски“ отправи първия точен удар в срещата в 3-ата минута. След многоходова комбинация топката стигна до Билал Бари, който стреля от границата на наказателното поле, но много слабо и Илко Пиргов улови.

В 12-ата минута „Локомотив“ организира атака, след която последва ъглов удар.

След центрирането Артур Крачун стреля с глава от близко разстояние, но точно в Николай Михайлов. Карагарен опита да си спечели дузпа с падане в наказателното поле, но Никола Попов и колегите му разгледаха ситуацията с ВАР и решиха, че такава няма.

В 19-ата минута Конър Руан напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле на „Левски“, където Димитър Илиев пропусна топката преди тя да стигне до Карагарен. Халфът стреля, но Иван Горанов протегна крак и изби в корнер.

„Левски“ организира атака в 23-ата минута, след като Билал Бари се пребори за една топка по дясното крило и подаде към Георги Миланов. Офанзивният халф успя да преодолее бранител на съперника, след което пробва да намери свой съотборник, но бранител на домакините се намеси и изби.

Само 120 секунди по-късно „сините“ бяха много близо до гол. Борислав Цонев центрира отлично в наказателното поле, където Гьоко Зайков стреля с глава, но Илко Пиргов изби в корнер.

„Левски“ поведе в 37-ата минута. Георги Миланов получи добра топка по лявото крило, като веднага центрира в наказателното поле. Здравко Димитров стреля с глава, но Пиргов изби. Борислав Цонев се оказа най-съобразителен при ситуацията и успя да се разпише. Ситуацията бе разгледана с ВАР, като в крайна сметка се видя, че няма нарушение на правилата и попадението бе зачетено.

В самото самото начало на второто полувреме „Локомотив“ бе близо до гол. След центриране на Бирсент Карагарен Милош Петрович стреля с глава, но Николай Михайлов се намеси и изби в корнер.

В 56-ата минута Парвиз Умарбаев опита силен удар от разстояние, който обаче мина високо над напречната греда.

„Локомотив“ стигна до изравнителен гол в 73-ата минута. Парвиз Умарбаев намери Томашич по лявото крило и той центрира в наказателното поле. Бирсент Карагарен достигна до топката почти до аут линията и я върна към Георги Минчев, който от непосредствена близост се разписа.

Малко по-късно „Левски“ стигна до втори гол. След добра комбинация топката попадна в Георги Миланов, който със страхотен удар от далечно разстояние матира Илко Пиргов.

Радостта на „сините“ обаче трая много кратко, след като Димитър Илиев изравни в 80-ата минута.

В 87-ата минута Артур Крачун стреля опасно с глава след центриране в наказателното поле на „Левски“, но стражът на „сините“ реагира навреме и изби в корнер. Секунди преди края на редовното време Локомотив Пловдив можеше да вкара трети гол. След разбъркване в наказателното поле на Левски топката стигна до Петър Витанов, който стреля от границата на пеналта, но изстрелът му срещна левия страничен стълб на вратата на Николай Михайлов.

Локомотив Пд – Левски 2:2

0:1 Борислав Цонев 37′

1:1 Георги Минчев 73′

1:2 Георги Миланов 76′

2:2 Димитър Илиев 80′

 

Източник: www.levski.bg