"Локомотив" (Пловдив) победи "Витоша" (Бистрица)

Представителният отбор на "Локомотив" (Пловдив) записа нова победа в efbet Лига. Този път възпитаниците на Бруно Акрапович се наложиха с 2:3 над "Витоша" в Бистрица. Головете за пловдивчани реализираха Диниш Алмейда, Георги Илиев и Димитър Илиев. Това бе трети пореден успех в първенството и четвърти във всички турнири.

Първата добра възможност се откри пред Умарбаев, който получи в наказателното поле от Карагарен и стреля, а Кацарев изби в корнер. Последва нов опасен удар на Георги Илиев, но защитник на „тигрите“ изчисти от голлинията. Натискът на "Локомотив" даде резултат в 33-та минута. Диниш Алмейда с редовния си гол с глава откри за 0:1 след центриране на Георги Илиев.

В 53-та минута "Локомотив" удвои своята преднина. Виртуозно изпълнение на Георги Илиев, който овладя една висока топка, обърна се и с удар от въздуха с левия крак се разписа за 0:2. Отговорът на домакините бе мигновен – Атанас Кабов намали за 1:2 след далечен изстрел. В 65-та минута Локомотив стигна до дузпа – Бирсент Карагарен се измъкна от дясно и бе съборен в наказателното поле. Капитанът Димитър Илиев реализира хладнокръвно от бялата точка за 1:3. Крайното 2:3 бе оформено в добавеното време на срещата – Венци Бонев вкара с глава след центриране от корнер.

Източник: www.lokomotivpd.com