"Ботев" Вр изпусна да победи "Септември" Сф

Ботев пропусна възможността да спечели домакинството на Септември, а мачът завърши 0:0 на стадион „Христо Ботев“ във Враца. Ботев вкара гол в 84-ата минута, но той не бе зачетен, тъй като реферите прецениха, че Браян Перея е в засада, с което влияе на вратаря, а голът отбеляза Чавдар Ивайлов.

Първото полувреме не донесе много голови положения. В 8-ата минута Даниел Генов стреля покрай вратата. Малко по-късно Венци Христов стреля от пряк свободен удар, но топката се озова в Шейтанов.

През втората част футболистите на Даниел Моралес натиснаха своя съперник.

Пет минути след началото на полувремето Даниел Генов бе изведен в наказателното поле, но след рикошет в крака на Асен Георгиев, топката излезе в ъглов удар, след който Антонио Георгиев стреля, но прати топката над вратата.

В 53-ата минута Шейтанов спаси страхотен удар от воле на Генов от границата на наказателното поле.

В 73-ата минута Шейтанов направи две великолепни спасявания, като първо спаси удар на Луис Фелипе, а след това отрази и удар с глава на Меси Биатумусока.

В 82-ата минута пред вратата на гостите се създаде истинско стрелбище, като вратарят Димитър Шейтанов спаси два удара на Клери Сербер и един на Мирослав Маринов. Все пак топката стигна до Чавдар Ивайлов, който с удар от десетина метра прати топката в мрежата.

Съдията Волен Чинков обаче бе повикан да преразгледа ситуацията с ВАР за потенциална засада и след консултация със системата, реферът показа, че голът е нередовен заради засада на Браян Переа при един от ударите към вратата на Шейтанов.

 

Източник: www.botev-vratsa.com