"Арда" победи "Ботев" Враца в голово шоу

Арда победи Ботев Враца с 3:2 в среща от 14-ти кръг на efbetЛИГА играна на АРЕНА АРДА в Кърджали.

Още от първия съдийски сигнал футболистите на Георги Чиликов поеха инициативата и се настаниха трайно в половината на гостите. Именно врачани обаче първи отправиха удар към вратата на Караджов, но стража на АРДА бе на своето място и парира удара. В 19-ата минута Тилев засече с глава центриране на Александър Георгиев, но топката мина близо до страничната греда. В 30-ата минута Спас Делев отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Костов. Няколко минути по-късно в 33-ата минута след многоходова атака Иван Коконов центрира остро по земята в малкото наказателно поле, където Спас Делев бе най-съобразителен и откри резултата. Натискът на играчите на Арда продължи и до края на първото полувреме те създадоха още няколко опасни положения.

Второто полувреме започна доста интензивно и само за няколко минути двата отбора си размениха по един гол. В 46-ата минута Жуниньо пресече топката, която попадна в Тилев, той с едно докосване я подаде към Руменов, който елегантно прехвърли вратаря на гостите и покачи на 2:0. В ответната атака обаче Алекс Петков фаулира играч на Ботев и съдията посочи мястото за изпълнение на 11-сет метров наказателен удар. Въпреки, че положението бе спорно и се разгледа от ВАР, реферът на си промени решението. Бабунски застана зад топката и бе точен за 2:1. В 54-ата минута отново македонецът бе точен, засичайки с глава центриране и направи резултата 2:2. В 70-ата минута Алекс Петков получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу играч на Ботев Враца. В 77-ата минута последва разбъркване в наказателното поле на гостите, но след удар на Тилев топката бе избита в ъглов удар. Трите точки за Арда донесе Тонислав Йорданов, който сложи точка на спора с прецизен удар в 92-ата минута. Така Арда тази седмица отново записа победа с 3:2, след като преди няколко дни постигна същия успех като гост на ЦСКА 1948.

След тази среща Арда заема 7 място в класирането с актив от 17 точки. Сега следва пауза за мачове на националния отбор, а програмата за следващите кръгове ще бъде обявена допълнително.

 

Изтоник: www.fcarda.bg