"Ботев" Пд с нова загуба, отстъпиха на "Берое" в Стара загора

Ботев (Пловдив) загуби с 0:3 гостуването си на Берое в Стара Загора. Срещата от 16-ия кръг на Първа лига се игра на стадион "Берое", а попаденията реализираха Еривалдо, Фал и Ангелов.

"Канарчетата" записаха седмата си загуба от началото на сезона, като тя дойде напълно резонно с оглед показаното на терена. Стефан Стоянов записа дебют начело на мъжкия тим на пловдивчани.

Домакините доминираха на терена през всичките 90 минути, като през първата част успяха да стигнат до едно попадение, което обаче дойде след очевидна засада. В 20-ата минута Еривалдо получи от Иван Минчев, който бе в положение на засада, залъга защитник и прати топката в мрежата.

В оставащите минути до почивката "зелените" стигнаха до още няколко ситуации за гол. Единственият удар за Ботев през първата част бе дело на Джонатан Перейра в 42-ата минута, като шутът прати топката над вратата.

В началните минути на втората част "жълто-черните" опитаха да задържат топката и организираха няколко нападения, но точно тогава Берое нанесе своя удар с два гола в рамките на 120 секунди. В 54-ата минута Еривалдо навлезе на скорост в наказателното поле на Ботев и подаде към Алиун Фал, който безпроблемно покачи на 2:0.

В 56-ата минута старозагорци убиха интригата в двубоя с трети гол, дошъл след центриране от корнер и удар с глава на Георги Ангелов - 3:0. В 59-ата минута Димитър Тонев отправи много добър удар от средна дистанция, но вратарят на "зелените" се намеси отлично и изби влизащата под гредата топка.

В 70-ата минута пловдивчани стигнаха до нова добра ситуация, но Джонатан Перейра стреля слабо от дъгата на наказателното поле и Ганев спаси. Малко преди края Кукула стреля с глава, а кълбото мина над вратата на Аргилашки.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg