"Ботев" Пд и "Берое" завършиха 3:3

Ботев (Пловдив) и Берое изиграха най-зрелищния мач от началото на сезона в Ефбет лига. В среща от 3-ия кръг двата тима завършиха наравно 3:3 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Началото на двубоя по никакъв начин не предвещаваше шоуто, което направиха пловдивчани и заралии. Ботевистите стартираха кошмарно, като до 5-ата минута вече изоставаха с два гола в резултата.

Във втората минута Конте вкара красив гол, пращайки неспасяемо топката в мрежата на Янко Георгиев. В 5-ата минута гостите получиха дузпа, превърната в гол от Конте.

В следващите минути "канарчетата" бяха в шок от случилото се и трудно стигаха до положение пред вратата на старозагорци. В 34-ата минута Кристиан Добрев напредна и отправи опасен удар от границата на наказателното поле, спасен от Василев.

В самия край на първата част "жълто-черните" бяха близо до връщането на едно попадение. Славчо Шоколаров шутира от 20 метра, топката рикошира в тялото на бранител и се спря в напречната греда.

След почивката Ферарио Спасов направи тактическа промяна в състава на "канарчетата", а ботевистите тотално прегазиха своя съперник. В 50-ата минута невероятният Тодор Неделев намали резултата с фамозно изпълнение на свободен удар - 1:2.

Само три минути Атанас Илиев вкара втория си пореден гол в домакински мач на "жълто-черните". Нападателят получи топката пред наказателното поле и с прекрасен удар разстреля Василев за 2:2.

В 58-ата минута нов гол на Илиев бе отменен заради засада. Последва натиск на ботевистите, като пловдивчани държаха инициативата.

Така се стигна до 74-ата минута, в която вездесъщият Тодор Неделев взриви трибуните на "Футболен комплекс Ботев 1912". Националът изпълни по безупречен начин пряк свободен удар на средна дистанция от вратата на "заралии".

В заключителните минути "заралии" пробваха няколко центрирания, които дадоха ефект в 88-ата минута, когато Макута засече центриране от фаул. В добавеното време "канарчетата" получиха нов златен шанс от свободен удар, но Славчо Шоколаров стреля в стената на "зелените".

 

Източник: www.botevplovdiv.bg