"Левски" стартира със загуба сезон 2020/21

"Левски" стартира със загуба сезон 2020/21 след поражение с 0:2 от "Берое" на "Герена". Резултатът бе оформен след автогол на Симеон Славчев и попадение на Октавио през първото полувреме. Дебют за "сините" пък направиха новите попълнения Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске.

В началните минути на срещата двата тима играха доста предпазливо, като по-често топката се задържаше в центъра на терена и рядко се стигаше до нещо по-интересно пред една от вратите.

В 31-ата минута "Левски" създаде първото си по-сериозно положение. Станислав Иванов се озова на добра позиция в наказателното поле на Берое и стреля, но топката се удари в крак на бранител на старозагорци. В 34-ата минута "Берое" поведе. Димо Бакалов бе изведен отлично от Гаюс Макута по дясното крило и центрира опасно. Симеон Славчев опита да се намеси, но прати топката в мрежата на Николай Михайлов. В 41-ата минута на мача гостите вкараха втори гол. Крум Стоянов намери Октавио, който със силен шут я прати в мрежата на столичани.

През втората част играчите на "Левски" опитаха да натиснат съперника, но така и не успяха да застрашат вратата на Християн Василев.

В 60-ата минута "сините" създадоха опасно положение, след като Здравко Димитров центрира много добре от корнер, но Живко Атанасов не успя да прати топката в мрежата на "заралии" и тя мина покрай левия страничен стълб. В 67-ата минута "Левски" създаде най-чистата си ситуация. Теди Мезаг опита да изчисти една топка със шпагат, но тя попадна в Стайн Спиерингс, който напредна опасно и остана очи в очи с Християн Василев. Холандецът пробва удар от границата на наказателното поле, но стражът на гостите изби в ългов удар.

До края на срещата "сините" опитаха да върнат поне едно попадение, но до гол така и не се стигна.

 

Източник: www.levski.bg