Берое привлече Никита Баранов

Берое

Старозагорци финализираха и продажбата на правата на Камен Хаджиев на „Академия Пушкаш“.

Берое се сдоби с първо ново попълнение в паузата на шампионата. Своя договор с клуба подписа естонският защитник Никита Баранов, който е актуален национал на своята страна. Футболистът идва като свободен агент, играл е във „Флора“ (Талин) и за последно в норвежкия „Сондал“ (Сондалсфьора). Утре Баранов ще замине с отбора за лагера в Турция, където ще стартира и своята подготовка с новите си съотборници.

Баранов има 10 двубоя в европейските клубни турнири. Актуален национал на Естония с 32 срещи за своята страна, като последната година има 11 двубоя. Никита Баранов е трикратен шампион и трикратен носител на националната купа на Естония.

Никита Баранов е на 26 г. Роден в Талин, Естония. Играе като централен защитник.

Ето първите думи на Баранов като играч на Берое:

„Говорих с хората, които работят в Берое за стила на отбора. За мен това е много добро място, в което да продължа кариерата си. Целта е да бъдем в Топ 3 и да играем в Лига Европа. Готов съм да помогна на отбора за тези цели. Гледал съм репортажи на Берое и знам футболът, който отборът се старае да практикува. Знам, че тимът е бил един път шампион в България, а е взимал Купата на страната и Суперкупата. Искам хората да говорят за мен, а не аз да приказвам.
Личните ми цели са да стана един от най-добрите защитници във вътрешното първенство. Мисля, че Берое е добър шанс да се впиша в националния отбор на Естония“.

HADZHIEV BEROEМеждувременно старозагорци финализираха продажбата на правата на Камен Хаджиев на „Академия Пушкаш“ след като всички условия, за влизане в сила на контракта бяха изпълнени от новия му клуб и играчът вече официално е футболист на унгарския тим.

Камен Хаджиев бе привлечен през лятото на 2017 г. и за този период изигра 50 срещи за „Берое“.

Ето какво написа Хаджиев в официалния си профил във Фейсбук:

„Здравейте, приятели! Съобщавам Ви, че аз поех по друг път, нов клуб, ново начинание, ново предизвикателство! Искам да Ви блогодаря – на клуба „Берое“ – треньорския щаб, ръководство, футболисти, фенове и приятели, че ме приехте във вашето „семейство“. Да, Берое – семейство! Аз така го почувствах и все още го чувствам! Благодаря за всичко, Вие ми дадохте много – приятели, семейство и развитие! Пожелавам на Берое много успехи, а аз знам че ще постигнат още повече от това, защото го заслужават! Беройци, подкрепяйте Берое, те имат нужда от вашата подкрепа! Благодаря Ви от сърце! Бъдете здрави! Никога няма да Ви забравя и до скоро!“