"Арда" и "ЦСКА 1948" изиграха зрелищен мач

Цели девет гола видяха зрителите на двубоя от 28 кръг на efbetЛИГА между Ардаи ЦСКА 1948.

Срещата започна доста ударно за Арда и още във 2-та минута новото попълнение Ел Мами Тетах успя да накара бранителят на гостите Александър Александров да си отбележи автогол. В 12-ата минута Христо Иванов завърши една многоходова атака на Арда, но топката мина близо до страничния стълб. В 21-ата минута пред вратата на Луков имаше разбъркване, но стражът на Арда успя да изчисти топката и предотврати сериозна опасност. В 33-ата минута Ивайло Чочев получи подаване от Галин Иванов, напредна в наказателното поле и успя да възстанови равенството. Три минути по-късно Марио Топузов се възползва от лошо изчистена топка и от близко разстояние  изведе гостите напред в резултата. В 44-ата минута Галин Иванов получи топката и от близка дистанция направи 1:3, като при този резултат завърши и първото полувреме.

Втората част започна както първото полувреме и в 47-ата минута Светослав Ковачев се възползва от грешка на гостите и с точен удар намали на 2:3. Попаденията на АРЕНА АРДА продължиха и Галин Иванов от ЦСКА 1948 се разписа за втори път във вратата на Луков. В 63-ата минута Емил Мартинов бе точен и също записа своето име сред голмайсторите. Поредния гол на АРЕНА АРДА бе в 67-ата минута, когато Иван Коконов получи топката от Александър Георгиев и намали на 3:5. Секунди по-късно обаче Галин Иванов реализира своето 3-то попадение в мача правейки резултата 3:6. До края на двубоя и двата отбора създадоха положения, но до ново попадение не се стигна.

В класирането АРДА е на 10 място с 30т. В следващия 29-ти кръг АРДА гостува на Берое, а срещата е на 29 април от 17:30ч.

 

Източник: www.fcarda.bg