"Арда" записа категорична победа над "Монтана"

АРДА победи Монтана с 3:0 в среща от 14-ти кръг на efbetЛИГА играна на АРЕНА АРДА. Преди началото на двубоя имаше минута мълчание в памет на бившия национален играч и президент на БФС Димитър Ларгов, на изтъкнатия състезател и треньор Никола Спасов, както и на емблемата на световния футбол Диего Марадона.

Играчите на АРДА започнаха доста активно двубоя, търсейки пореден успех в Първа лига и затвърдяване на 3-то място във временното класиране. В 10-та минута Спас Делев отправи първия удар по посока на вратата на гостите, но топката попадна право в ръцете на Орлинов. Три минути по-късно отново Делев бе в основата на поредната опасност, след като изпълни отлично пряк свободен удар, а топката мина близо до страничната греда. В 25-та минута Лъчезар Котев отправи далечен удар от около 30 метра, но отново стража на гостите успя да парира топката. След още 60 секунди игра при едно разбъркване в наказателното поле на Монтана, топката срещна страничната греда и излезе в аут. Все пак натискът на АРДА даде резултат и в 29-та минута Лозев центрира от дясно, след което Коконов засече топката и я прати зад голлинията на Орлинов, с което откри резултата. В 39-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Волен Чинков показа директен червен картон на Янко Ангелов за опасна игра срещу Руменов. До края на първата част играчите на Николай Киров отправиха още един удар по посока на противниковата врата.

След почивката отново отборът на АРДА бе този, който търсеше още попадения. Спас Делев изпълни отлично пряк свободен удар, но топката мина близо до гредата. Именно Делев бе в основата на второто попадение за АРДА, след като напредна в наказателното поле и намери Румен Руменов, който се бе пласирал много добре, и от непосредствена близост се разписа за 2:0. Това попадение мотивира още повече играчите на АРДА, които все повече поглеждаха към Орлинов. Спас Делев тръгна от ляво, влезе в наказателното поле, където отправи удар и след рикошет в играч на Монтана, топката се озова за трети път в мрежата на гостите, а резултатът стана 3:0. Две минути по-късно Делев и Жуниньо на два пъти затрудниха Орлинов, но и в двата пъти вратаря на Монтана спаси ударите към него. В игра за АРДА се появиха още Пламен Крумов, Жуниньо, Муса Адад, Михаил Александров и Иван Тилев.

След тази победа АРДА се затвърди на 3-то място в efbetЛИГА, с актив от 24 точки, а в следващия кръг тимът гостува на Левски в София. Срещата е на 5декември от 16:30ч.