"Арда" загуби от "ЦСКА-София"

"ЦСКА-София" победи "Арда" с 3:2 в среща от 6-ти кръг на efbet ЛИГА. Тимът от Кърджали бе подкрепян от близо стотина привърженици, които бяха дошли на ст. "Българска армия".

Срещата започна с удар на Турицов в самото начало, но топката мина високо над напречната греда. Все пак домакините стигнаха до попадение в 15-та минута. След като съдията не отсъди нарушение срещу Лозев, последва контраатака за "червените". Тиаго пое топката в наказателното поле и намери връхлитащия Тони Уот, който откри резултата. Няколко минути по-късно при една отлична атака от дясно, Деян Лозоев центрира в наказателното поле към Радослав Василев, който изпревари вратаря на "ЦСКА-София" и прати топката в неговата мрежа за 1:1. В 27-та минута Спас Делев отправи далечен удар, но топката попадна право в ръцете на стража на „червените“. В 36-та минута Иван Караджов показа невероятен рефлекс, избивайки топката след опасен удар на Евандро. Секунди по-късно отново вратарят на АРДА бе на своето място, спасявайки изстрел на Кристиян Малинов. В последната минута на първото полувреме главният съдия можеше да отсъди нарушение пред наказателното поле срещу Пламен Крумов, но такова не бе показано.

 

Второто полувреме започна отново с опасно положение за "ЦСКА-София", но отново Караджов бе последната преграда пред Евандро. В 62-та минута обаче Евандро получи топката от Тони Уот, промъкна се между двама защитника и от непосредствена близост прати топката под плонжа на Караджов. В 66-та минута Емил Мартинов отправи далечен удар, но топката рикошира в тялото на футболист на "ЦСКА-София" и излезе в ъглов удар. В 79-та минута Кристиян Малинов се оказа очи в очи срещу вратаря на АРДА, шутира, a Караджов изби в ъглов удар. В 85-та минута "Арда" имаше възможност да възстанови равенството след като Александър Георгиев напредна в наказателното поле, подаде към Илиша Сам, той с едно докосване намери Бенгюзов, но ударът му попадна право в ръцете на Черниаускас. Домакините увеличиха преднината с попадение на Али Соу в 89-та минута, когато нападателят засече с глава центриране на Турицов. В последната минута на редовното време Иван Коконов се възползва от подаване на Илиша Сам и от границата на наказателното поле с топовен шут направи резултата 3:2.