"Левски" победи "Черно море" на Тича с 0:1

„Левски“ победи „Черно море“ с 1:0 при гостуването си на стадион „Тича“ във Варна в мач от 29-ия кръг на Първа Лига. Единственото попадение за "сините" падна в 85-ата минута, когато Цунами реализира с глава след центриране от корнер на Филип Кръстев.

В началните минути на срещата двата тима водеха битката в средата на терена, като се стигна до някои по-остри влизания, но съдията Станимир Тренчев пусна по-свободна игра и не отсъди нарушения.

Четвърт час след началото на мача Мазир Сула пробва късмета си с далечен удар, но опитът му се оказа твърде неточен. В 23-ата минута Матиас Курьор центрира към Евгений Сердюк, украинецът стреля с глава, но ударът му бе изчистен в корнер.

Пет минути по-късно Хосе Кордоба извърши нарушение срещу Сердюк, зад топката застана Пабло Гарсия, но ударът му профуча над вратата.

Минута след това Илиан Стефанов получи центриране отляво от Георги Миланов и от около 15-ина метра стреля с глава в аут. Половин час след началото на срещата „Левски“ достигна до най-доброто си положение от началото на мача, след като Келиан ван дер Каап стреля от дистанция, но Иван Дюлгеров изби.

В 37-ата минута „Черно море“ организира нова добра атака, Курьор бе изведен на крилото и комбинира с Пабло Гарсия, който стреля от воле, но Николай Михайлов улови без проблеми.

„Левски“ бе близо до гол в последната минута на първата част. Билал Бари свали с глава към Георги Миланов, който стреля от движение, но топката премина встрани от вратата.

В 52-ата минута Джека проби опасно, преодоля Сонко Сундберг и Ван дер Каап, като остана очи в очи с Николай Михайлов, а вратарят на "сините" запази хладнокръвие и спаси.

В 72-ата Билал Бари свали към Георги Миланов, той стреля мощно от движение, но Дюлгеров се позиционира добре и улови. Две минути по-късно Хосе Кордоба стреля с глава в ръцете на вратаря на "моряците".

В 85-ата минута на мача Филип Кръстев центрира от ъглов удар към Вендерсон Цунами, а бразилецът с удар с глава не остави никакви шансове за реакция на Иван Дюлгеров.

Веднага след подновяването на играта „Левски“ бе близо и до второ попадение, след като Билал Бари бе изведен сам срещу Дюлгеров, но вратарят се намеси успешно.

 

Източник: www.levski.bg