"Ботев" Пд допусна загуба от "Черно море" във Варна

"Ботев" (Пловдив) допусна загуба с 0:2 от "Черно море" в среща от 10-ия кръг на Efbet лига. Двубоят се игра на стадион „Тича“ във Варна, а попаденията реализираха Исмаил Иса и Мартин Минчев. По подобие на мача с "ЦСКА-София", отборът на "Ботев" имаше по-добрите положения за гол през първата част, но след почивката предостави инициативата на съперника.

В първите минути домакините бяха по-активният отбор, като играта се водеше в половината на „жълто-черните“. „Моряците“ обаче по никакъв начин не застрашиха вратата на Георги Аргилашки, като дори не успяха да отправят удар.

В 20-ата минута „канарчетата“ имаха отлична възможност да открият резултата. Филип Филипов центрира в наказателното поле на "Черно море", където Еберт Кардосо свали към Антонио Вутов и нападателят от няколко метра шутира, но вратарят на домакините се намеси отлично и изби.

5 минути по-късно пловдивчани пропиляха нов страхотен шанс. Тодор Неделев пусна перфектно подаване към Еберт Кардосо, който остана очи в очи с Миодраг Митрович и пробва да го прехвърли, но кълбото се отклони от тялото на вратаря.

В следващите минути липсваха головите положения, а играта бе накъсана от множество нарушения. В 43-ата минута домакините претендираха за дузпа след единоборство между Лъчезар Балтанов и Цветомир Панов, но Станислав Тодоров подмина ситуацията.

През второто полувреме домакините доминираха тотално, а след само четири минути игра откриха резултата. В 49-ата минута Родриго пусна извеждащо подаване към Исмаил Иса, който напредна и с премерен удар прати топката във вратата на Аргилашки.

В 52-ата минута Мартин Минчев се пребори за топката по левия фланг и стреля, но от малък ъгъл и много неточно. Последва удар на Родриго, минал високо над напречната греда. В следващите минути домакините отправиха две остри центрирания към наказателното поле на „канарчетата“, но нападателите на варненци се разминаха с кълбото.

„Жълто-черните“ отговориха в 59-ата минута, когато Фернандо Виана засече с глава центриране отдясно, но ударът му бе слаб и вратарят на домакините улови без проблеми. В ответната атака пловдивчани допуснаха ужасяваща грешка в защита, Мартин Минчев се озова очи в очи с Аргилашки, а ударът на нападателя бе отразен с крак от вратаря.

Между 63 и 65 минути домакините получиха право да изпълнят две дузпи. В 63-ата минута Антонио Вутов фаулира Родриго в наказателното поле и Станислав Тодоров отсъди дузпа. Зад топката застана Родриго, но ударът от бялата точка бе отразен от стража на „жълто-черните“.

Само минута по-късно топката бе центрирана към наказателното поле на "Ботев", Георги Аргилашки изпусна кълбото и фаулира Даниел Димов, а Станислав Тодоров за втори път посочи бялата точка. Този път дузпата бе изпълнена от Мартин Минчев, който прати топката в мрежата за 2:0.

В 70-ата минута Аристоте Ндонгала бе изведен очи в очи с Георги Аргилашки и стреля, а стражът на Ботев се намеси по най-добрия начин и спаси. 3 минути по-късно Еберт намери Фернандо Виана в наказателното поле, но ударът на нападателя рикошира в защитник и мина високо над гредата.

В 79-ата минута „моряците“ организираха опасна атака, при която имаха числено преимущество в половината на Ботев, но финалният пас се оказа неточен. В последната минута Марко Перван шутира от границата на наказателното поле, а Митрович спаси.

Източник: www.botevplovdiv.bg