Ботев (Пловдив) и Славия (София) не се победиха и завършиха наравно 0:0 в среща от 16-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча Купел".

"Канарчетата" определено са тимът, който повече може да съжалява, че не стигна до трите точки. Пловдивчани имаха повече положения, а в самия край на срещата Маркиньос и Антоан Бароан направиха фрапантни пропуски.

Още във втората минута Току получи добър пас от Минков и стреля, но покрай целта. В 6-ата минута Емил Виячки се извиси над всички и засече центриране от корнер, но право в ръцете на Георги Аргилашки.

В 10-ата минута Светослав Вуцов направи първото си много важно спасяване. Националът на България отрази опасен удар с глава на Маркиньос. В 19-ата минута Току отправи неточен удар.

Секунди по-късно Тони Тасев се отчете с невероятен пропуск, след като центриране отляво го намери на метри от вратата, но последвалият удар бе неточен. До края на първата част с удари извън рамките на вратата се отчетоха Нгуена и Маркиньос.

В самото начало на второто полувреме Славия получи право да изпълни свободен удар на метър пред наказателното поле. Зад топката застана Тони Тасев, чийто удар мина над напречната греда.

В 59-ата минута Реда Рабей центрира отляво, а Маркиньос се размина с топката на метри от вратата. В 75-ата минута след кратко разбъркване топката попадна в Самуел Супрайен, но ударът бе неточен.

В 85-ата минута Светослав Вуцов запази равенството в резултата, отразявайки удар на Маркиньос от близка дистанция. В самия край на двубоя Антоан Бароан бе изведен на прекрасна позиция, но не успя да отправи добър удар и пропусна златен шанс.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg