В нервен мач от четвъртия кръг от шампионата, оцветен с 13 жълти и 1 червен картон, Славия завърши наравно 0:0 като гост срещу Черно море.
Двубоят започна лошо за водения от Златомир Загорчич състав, след като в седмата минута Дарко Тасевски се контузи и беше заменен принудително от Славчо Шоколаров. 
Двата отбора изиграха посредствено първо полувреме, в което преобладаваха нарушенията. Първата по-сериозна ситуация в мача беше за домакините в 10-та минута. Исмаил Иса проби отляво по атаката на варненци и пусна топката към Аристот Ндонгала, който стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Георги Георгиев сигурно улови кълбото. 
В 40-та минута Патрик Андраде стреля много опасно от дистанция, топката мина над вратата. 
В 44-та минута беше най-чистото положение в полза на Славия. След центриране от корнер, топката достигна до Милен Гамаков, който се опита да стреля, но вратарят на "моряците" Иван Дюлгеров спаси вратата си от гол.
След почивката славистите се бранеха умело и не позволиха Черно море да наложи домакински натиск. 
В 81-та минута Славия остана с 10 души на терена, след като защитникът на "белите" Димитър Велковски получи втори жълт и съответно червен картон. 
В първата минута на добавеното време на срещата игралият на ниво Георги Георгиев предотврати гол, след като изби топката при опасно изпълнение на пряк свободен удар по земя от Дани Кики. 
 
състав на Славия: Георги Георгиев, Христо Попадийн, Андреа Христов, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Николай Дюлгеров, Галин Иванов (87-Емил Виячки), Дарко Тасевски (7-Славчо Шоколаров), Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков (90+3 Калоян Кръстев
Източник: www.pfcslavia.com