"Локомотив" Пд с важна победа над "Лудогорец" като гост

Представителният отбор на Локомотив започна с победа в плейофите от първата шестица. “Черно-белите” надделяха с 2:1 над шампионите от Лудогорец в Разград.

В 15-ата минута домакините поведоха. Текпетей откри за 1:0 с изстрел от дистанция. Само две минути по-късно Локомотив изравни. Умарбаев центрира от корнер, а в наказателното поле Георги Минчев засече с глава за 1:1. Последваха нови две възможности за “черно-белите”. Първо Минчев стреля опасно от фаул, а Кахлина спаси, а малко по-късно Илич излезе на изгодна позиция и шутира, но стражът на домакините отново бе на мястото си. Лудогорец отговори с опасна атака чрез Десподов и Ману, но Диниш Алмейда се намеси решително и изчисти топката преди да влезе във вратата. В 32-ата минута Локомотив стигна до пълен обрат. Димитър Илиев бе фаулиран в наказателното поле, а Ивайло Стоянов отсъди дузпа. Капитанът на “черно-белите” не сгреши и се разписа за 1:2.

В началото на втората част Илич нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл стреля, Кахлина спаси. В 61-ата минута Лудогорец остана с 10 души на терена – Елвис Ману бе изгонен с втори жълт картон заради нарушение срещу Илко Пиргов. В 81-ата минута втори играч на домакините получи червен картон. Каули остави Лудогорец с 9 души на терена.

Във вторник (11.05) от 19:30ч. Локомотив е домакин на Берое.

 

Източник: lokomotivpd.com