"Арда" не се даде на шампиона "Лудогорец"

АРДА и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в отложена среща от 23 кръг на efbetЛИГА, която се игра на ст. Локомотив в Пловдив. Двубоят бе изгледан от националния селекционер Георги Дерменджиев заедно с неговите помощници.

Мачът започна доста агресивно, като още в 4-та минута играчите на Николай Киров създадоха опасно положение пред вратата на Лудогорец. Отговорът на гостите бе в 8-та минута, когато Свирчок отправи удар с глава, но право в ръцете на Месут Юсуф, който пази в тази среща, а това е негов официален дебют с екипа на АРДА в професионалния футбол. В 12-та минута именно Юсуф се намеси и запази вратата си суха. В 28-та минута Спас Делев се опита да затрудни стража на зелените, но той парира удара му. В ответната атака Коконов засече много добре с глава центриране на Ради Василев, но прати топката в ръцете на Стоянов. В 36-та минута след едно разбъркване в наказателното поле на АРДА, Жоржиньо се оказа най-съобразителен и от близко разстояние откри резултата. Това мотивира играчите от Кърджали и в 41-та минута Спас Делев намери отлично с над 30 метрово подаване Иван Коконов, който напредна в наказателното поле, пусна топката елегантно покрай Стоянов и възстанови равенството. При този резултат завърши и първото полувреме.

След почивката футболистите на АРДА първи стигнаха до сериозно голово положение. В 48-та минута Ради Василев пое топката, напредна сам в наказателното поле и от непосредствена близост шутира, но топката срещна напречната греда. Гостите опитаха да изненадат стража Месут Юсуф, но той направи отлични спасявания. Най-опасното бе в 83-та минута, но той показа, че е достоен заместник на контузените Караджов и Банков, като по този начин направи повече от отличен мач срещу шампионите от Лудогорец. Така АРДА и Лудогорец си разделиха по една точка. Иван Коконов бе определен за играч на мача според зрителите на Диема спорт.

 

В класирането АРДА заема 8 място с 31 точки. В следващия 26-ти последен кръг от редовното първенство АРДА е домакин на Левски. Двубоят е на 14 юни от 16:30ч. на ст. Локомотив в гр. Пловдив.

 

Източник: www.fcarda.bg