"Ботев" Пд надигра и победи "Пирин" с 3:1

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Пирин (Благоевград) в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" надиграха своя съперник и заслужено се поздравиха с успеха. С днешната победа "жълто-черните" записаха четвърти пореден домакински успех.

В 7-ата минута опасен удар на Елвис Ману мина покрай гредата. 2 минути по-късно шут на Току бе отразен от Янко Георгиев, а в 14-ата минута удар на Ману прелетя встрани от целта.

Натискът на Ботев даде нужния резултат в 20-ата минута. Мохамед Брахими пусна отличен пас по земя, а Па Конате затвори подаването на задна греда и прати топката в мрежата за 1:0.

В 28-ата минута Хидайет Ханкич се намеси прекрасно, отразявайки удар на Чебраилс. В 33-ата минута Джеймс Етоо пусна превъзходен пас към Елвис Ману, който останал сам срещу Георгиев вкара за 2:0.

В самия край на първата част Емануел Току отправи удар от близка дистанция, но топката се спря във външната част на мрежата на Пирин.

Второто полувреме стартира със серия добри шансове за Ботев. В 50-ата минута индивидуален рейд на Джаспър Ван Хертъм завърши с удар, минал на метър от гредата. 

Секунди по-късно Току се озова на добра позиция, но останал сам срещу вратаря стреля покрай вратата. В 53-ата минута Янко Георгиев се оказа последна преграда пред трети гол, спасявайки удар на Елвис Ману.

В 63-ата минута "канарчетата" сложиха точка на спора с трети гол, дошъл след красива триходова акция. Рожденикът Димитър Тонев пусна към Елвис Ману, който от своя страна пусна пас надясно към Емануел Току, а атакуващият футболист на празна врата се разписа за 3:0.

В 66-ата минута Ханкич изби удар от фаул на Радослав Цонев, а в 70-ата минута Андрей Йорданов намали резултата, разписвайки се с глава. До края на мача и двата тима имаха шансове за гол, но до нов такъв не се стигна.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg