"Арда" и "Левски" си разделиха по една точка

Арда и Левски завършиха наравно 0:0 в среща от 16-ти кръг на efbet ЛИГА играна на АРЕНА АРДА.

Още от самото начало на двубоя футболистите на Арда поеха инициативата и в 13-ата минута Жуниньо изведе отлично Спас Делев зад отбраната на гостите, но стражът на Левски Николай Михайлов излезе и хвана топката. Малко по-късно Иван Караджов се намеси отлично и спаси опасен удар на играч на Левски, след изпълнение на ъглов удар. В 28-ата минута играчите на Славко Матич направиха отлична атака. Кики напредна от ляво, подаде към Юруков, той продължи към Коконов, който с топовен изстрел стреля към вратата на столичани, но Михайлов успя да избие топката. В 44-ата минута Спас Делев отправи далечен удар, но топката попадна в ръцете на Михайлов.

Второто полувреме започна ударно за Арда и още в 46-ата минута Кики напредна, подаде към Коконов, но топката мина на сантиметри от страничния стълб след неговия удар. Последваха атаки към двете врати, но до опасни положения не се стигна. В 80-ата минута Юруков пое топката от центъра, напредна и отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но Михайлов отново спаси топката. До края на срещата попадение не падна и така двата отбора си разделиха по една точка, въпреки тоталното превъзходство на футболистите на Арда.

След този мач Арда има 18 точки и заема 9 място в класирането. В следващата среща Арда гостува на Лудогорец, а двубоят е на 2 декември от 15:00ч. в Разград.

 

Източник: www.fcarda.bg