"Ботев" Пд победи "Левски", Емануел Току блесна с 2 гола

Ботев (Пловдив) записа исторически успех с 2:1 над Левски (София) в среща от 31-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", а двата тима получиха солидна подкрепа от феновете си.

"Канарчетата" зарадваха пловдивчани с първа победа от 24 години над Левски в София. Освен това, Азрудин Валентич и момчетата му прекъснаха кошмарната серия от над 30 години без успех над "сините" на стадион "Георги Аспарухов"

Началото на двубоя по никакъв начин не предвещаваше "жълто-черната" радост. Още в 4-ата минута Мартин Петков засече с глава, топката се отклони от страничната греда, но попадна право в краката на Живко Атанасов, който отблизо вкара за 1:0.

Въпреки попадението, столичани не успяха да осъществят натиск и с течение на времето "канарчетата" се окопитиха. В 32-ата минута Атанас Илиев бе изведен очи в очи с Николай Михайлов, но ударът му бе спасен от стража.

Второто полувреме стартира фантастично за "канарчетата", които само в рамките на четири минути стигнаха до пълен обрат. В 46-ата минута след кратко разбъркване топката попадна в Емануел Току и той с техничен удар я прати в мрежата на Михайлов за 1:1.

Само 3 минути по-късно отново Току с премерен изстрел матира Николай Михайлов, хвърляйки в бурен екстаз "жълто-черните" привърженици в гостуващия сектор. В 66-ата минута Атанас Илиев бе близо до третия гол, но ударът му от движение бе спасен от вратаря.

Отговорът на "сините" дойде 2 минути по-късно, когато Аргилашки се намеси отлично, избивайки удар на Радослав Цонев. Дълбоко в добавеното време столичани създадоха суматоха пред вратата на Ботев, но до точен удар не се стигна и пловдивчани ликуваха с трите точки на "Герена".

 

Източник: www.botevplovdiv.bg