"Левски" с категорично 2:0 срещу "Славия" в "Овча купел"

"Левски" победи с 2:0 "Славия" след категорично превъзходство през целия двубой на стадиона в "Овча купел".

Резервата Филипе Нашименто вкара с технично изпълнение в 73-ата минута, а Станислав Иванов удвои в 81-ата след самостоятелен пробив от центъра на терена.

Още в 6-ата минута Левски пропусна да излезе напред в резултата. Първо Райнов от чиста позиция стреля лошо с глава, като заби топката в земята. Ударът му се оказа подаване, но Робърта от малък ъгъл също с глава стреля в аут.

Двубоят предостави много битка в средата на терена, като "Левски" завърши първата част с натиск, а Паулиньо, Робърта, Мазурек и Райнов опитаха да притесняват Георги Петков, но без резултат.

На терена началото на втората част повтори първата и "Левски" отново имаше възможност да открие резултата. В 49-ата минута Мазурек опита удар от границата на наказателното поле, а след него това направи Тиам, но прати топката над вратата. Минути по-късно Мазурек успя да стреля от дъгата на наказателното поле, но покрай страничния стълб.

Десет минути след почивката играта се поизнерви и понакъса, а напрежението взе връх в 62-ата минута, когато вратарят на Славия Георги Петков се спречка с бранителя на Левски Янис Каргас, а реферът Драгомир Драганов им показа жълти картони.

В края на двубоя "сините" наложиха своя удар чрез Нашименто и Ст. Иванов.

Източник: www.levski.bg