"Левски" победи "Хебър", Роналдо отново големия герой

„Левски“ изкова изключително важна и трудна победа над „Хебър“. „Сините“ се наложиха с 1:0 с гол дълбоко в добавеното време, дело на Роналдо.

Така бразилецът отново стана герой в последната минута, както го направи и мача с „Апоел“ (Беер Шева) и класира тогава тима за плейоф в Лигата на конференциите срещу „Айнтрахт“.

Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите „сини“ фенове в катастрофа след мача с „Айнтрахт“ в София, както и на загиналия млад футболист на "Дунав". В 5-ата минута на срещата пък целия стадион показа подкрепата си към легендарния защитник на тима Петър Хубчев, който се бори с тежка болест.

Иначе „сините“ започнаха на по-бавни обороти срещата и това даде възможност на гостите от Пазарджик да поглеждат към вратата на Пламен Андреев. В 12-ата минута Атанас Кабов проби добре и подаде опасно в наказателното поле на „Левски“, но топката бе изчистена. Веднага след това Николас Пенев проби отдясно по атаката на „Хебър“ и подаде към Бастунов, а шутът му профуча опасно покрай вратата.

Постепенно момчетата на Николай Костов вдигнаха оборотите и наложиха тотален контрол над срещата. В 15-ата минута Уелтън направи хубав пробив и подаде към Фадига, но стражът на „Хебър“ го изпревари със сетни усилия. В 18-ата минута Асен Митков стреля много силно и опасно, но топката мина покрай вратата. В 25-ата минута Хосе Кордоба имаше страхотен шанс да се разпише. Той засече едно центриране от корнер с глава, топката се отби в земята, след което се разходи в наказателното поле на гостите, но никой не успя да я вкара. В 32-ата минута Роналдо направи голям пропуск, напомнящ на мача с „Айнтрахт“. Отново Уелтън проби силно и му достави една топка пред голлинията, но Роналдо не успя да отправи удар от много чиста ситуация. Малко по-късно Джемили стреля много опасно, но Игонен се справи. В последната минута на полувремето „сините“ разиграха добро заучено положение. При един фаул Фадига намери на чиста позиция Роналдо, но и двата удара на крилото бяха блокирани.

В търсене на победата Николай Костов направи цели 4 промени в 60-ата минута, за да освежи отбора си. В 73-ата минута едно дълго подавана намери Чандъров в наказателното поле, халфът свали към Илиян Стефанов, който от чиста позиция стреля много силно над вратата. „Левски“ продължи да атакува, но по-трудно стигаха до чисти положения играчите на Николай Костов.

Все пак, настойчивостта на „сините“ даде резултат в последната минута от добавените 4. Топката бе изсипана към Анди Краев в наказателното поле, но бе отбита от бранител на „Хебър“. Тя попадна обаче в Роналдо, който шутира и с помощта на лек рикошет влетя във вратата на гостите за 1:0.

 

Източник: www.levski.bg