Десет от „Берое“ загубиха от „Хебър“ в Пазарджик

„Берое“ загуби гостуването си на „Хебър“ с 1:0 в среща от III кръг на efbet Лига.

През първата част играта бе много нервна и от двата тима. Домакините бяха по-активни и атакуваха повече, но по-опасните положения бяха пред тяхната врата. „Берое“ остана с човек по-малко в края на полувремето, когато Говеа получи много спорен втори жълт картон и бе отстранен от игра. През второто полувреме играта не се промени много и след поредното си центриране в наказателното поле домакините успяха да открият резултата чрез Георги Николов. Резултатът се запази до края на мача и така „Берое“ допусна първа загуба в шампионата.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Густаво Араголаса не извърши нито една промяна в стартовия състав, спрямо срещата с „Арда“ и заложи на същата единайсеторка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

„Берое“ стигна до корнер още с първата си атака, а след центрирането на Меев се получи разбъркване, но не се стигна до удар към вратата.

Домакините създадоха опасност в 5. минута, когато Хамдиев центрира остро, топката бе избита, но попадна в Пенев, но удара на нападателя бе блокиран.

Четири минути след това Пенев пое отбита топка и отправи силен и точен удар от около 17 м, но Ачинели спаси.

Постепенно домакините взеха инициативата и играта бе предимно в половината на „Берое“, а топката бе центрирана постоянно в наказателното поле, но това не доведе до опасност.

От своя страна „беройци“ използваха всеки удобен момент за бързи атаки, но също не успяха да стигнат до удар към вратата на Игонен.

В 27. минута Пенчев овладя дълъг пас и комбинира с Касзо, който стреля, но прекалено слабо и вратарят улови.

Две минути след това Николаев центрира в наказателното поле, където Охене стреля от въздуха, но ударът му мина над вратата.

Говеа хвърли тъч в наказателното поле в 33. минута, а там Севайос свали с глава за Трибуле. Французинът от своя страна продължи за Сейхас, който отправи много силен и точен удар, но Игонен се намеси блестящо и спаси сигурно попадение.

„Берое“ остана с човек по-малко в 42. минута, когато Георги Кабаков показа втори жълт и съответно червен картон за Жорди Говеа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Густаво Араголаса извърши промяна на почивката, след като извади Ласзо и на негово място пусна Еспиноса. Второто полувреме започна по-спокойно и играта бе предимно в центъра.

В 58. минута Мечев стреля много коварно от пряк свободен удар, топката рикошира и затрудни вратаря, но той все пак спаси.

В ответната атака Бастунов успя да се откъсне, пробяга половината терен и остана сам срещу Ачинели, който обаче спаси неговия удар.

Три минути по-късно топката бе центрирана от фланга и Николов стреля с глава от малкото наказателно поле, но Ачинели отново спаси.

В следващите минути домакините отново пристиснаха старозагорци в собствената им половина и разчитаха предимно на центрирания, които обаче бяха отразени от защитата и вратаря.

Резултатът бе открит в 70. минута, когато след поредното центриране се получи сериозно разбъркване и в крайна сметка най-съобразителен бе Георги Николов, който прати топката в мрежата с удар от близка дистанция – 1:0

След попадението „Берое“ изнесе играта малко по-напред, но не успя да притисне съперника по-сериозно.

Две минути преди края Николов засече с глава, центрирана от корнер топка, но тя премина на сантиметри от гредата.

Домакините продължиха със своите провокации и в самия край на срещата, което допълнително изнерви обстановката и попречи за нормалния край на мача.

Така „Берое“ допусна първа загуба в шампионата, след като попадението на Николов се оказа единствено в срещата.

 

Източник: www.beroe.bg