"Арда" отстъпи на "Ботев" Пловдив

Арда и Ботев Пловдив официално дадоха старт на пролетния дял на efbetЛИГА, след като се изправиха един срещу друг на АРЕНА АРДА в среща от 20-ти кръг.

Двубоят започна равностойно, като двете единайсеторки залагаха на сигурни атаки. Първото сериозно положение за Арда бе в 20-ата минута, когато Кики отправи далечен удар от около 20 метра, но топката мина над напречната греда. В 28-ата минута Тонислав Йорданов се пребори за една топка на границата на наказателното поле, овладя я, след което отправи удар, но топката се спря в тялото на Виктор Генев. В 41-ата минута гостите отправиха много опасен удар към Василев, но стража на Арда успя да парира удара, а в ответната атака Йорданов отново изпробва своя късмет, но топката мина встрани от вратата на пловдивчани. В последната минута Румен Руменов се опита с глава да изненада вратаря на Ботев. В добавеното време Иван Тилев също отправи далечен удар, но резултатът остана непроменен 0:0.

Второто полувреме започна на доста високи обороти, след като и двата отбора търсеха промяна на резултата. В 53-ата минута Тонислав Йорданов бе изведен в отлична позиция, но след удара му, топката попадна в ръцете на Ханкич. Най-опасното положение за АРДА дойде в 64-ата минута, когато Руменов бе изведен в отлична позиция в наказателното поле, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на гостите. В 72-ата минута натискът на АРДА продължи и Светослав Ковачев от близко разстояние отправи удар, но топката бе избита в ъглов удар. В 74-ата минута Антоан Бароан бе изведен срещу Василев и от близка позиция откри резултата. Светослав Ковачев в 80-ата минута се оказа в добра позиция, но ударът му бе неточен. В последната минута обаче при атака на гостите Бароан шутира, топката се отклони в крака на Стоев и попадна във вратата на АРДА и така бе оформен крайният резултат Арда – Ботев Пд 0:2.

В класирането Арда е на 9-то място с 22 точки. В следващия кръг играчите на Стамен Белчев гостуват на Пирин в Благоевград, а срещата е на 28 февруари.

Източник: www.fcarda.bg