"Ботев" Пд завърши зимната си подготовка с победа над ЦСКА 1948

Ботев (Пловдив) се наложи с 2:1 над ЦСКА 1948 в контролна среща. Спарингът се игра пред около 1000 зрители на централния терен на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Попаденията за "канарчетата" реализираха Антонио Вутов и Александър Тонев. Това бе последна проверка за "жълто-черните" преди подновяването на шампионата.

Мачът започна с минута мълчание в памет на Тоско Бозаджийски. В 12-ата минута феновете почетоха паметта му с бурни аплодисменти.

В 10-ата минута пловдивчани откриха резултата. Филип Филипов пусна прекрасен пас, с който разсече отбраната на "червените", а кълбото се озова в Антонио Вутов, който отблизо се разписа за 1:0.

В 20-ата минута Лазар Марин отправи опасен удар, който мина покрай вратата на гостите. В 23-ата минута столичани отговориха с шут от средна дистанция, отразен от Янко Георгиев.

След по-малко от 120 секунди Лазар Марин центрира отляво и Вутов се хвърли на шпагат, но нападателят се размина с кълбото. В 30-ата минута ботевистите имаха отлична възможност за втори гол, след като отнеха кълбото в наказателното поле на "червените", Вутов подаде към Александър Тонев и той шутира от близка дистанция, но защитник изби пред голлинията.

В 39-ата минута гостите организираха добра атака с едно докосване и последва удар, който мина встрани от целта. В 42-ата минута Станислав Шопов свали с глава към Антонио Вутов, но нападателят се засуети в наказателното поле и топката бе отнета.

С течение на второто полувреме наставникът на "канарчетата" Ферарио Спасов пусна в игра всичките си резерви. Първи минути с екипа на Ботев записа колумбиецът Фабио Бурбано.

В 63-ата минута Георги Аргилашки отрази удар на Славчо Шоколаров. В ответната атака Димитър Тонев се пребори по най-добрия начин за топката и подаде към Александър Тонев, който от непосредствена близост се разписа за 2:0.

В 71-ата минута гостите намалиха резултата след удар от движение на Славчо Шоколаров. В 82-ата минута Стефан Попов получи директен червен картон за грубо влизане в краката на играч на "червените".

В 88-ата минута Андерсон технично преодоля бранител на ЦСКА 1948 и намери Джонатан Перейра, който от своя страна продължи към Атанас Стоименов, но ударът на младока бе отразен от вратаря. В последната минута Георги Аргилашки се намеси великолепно, отразявяйки удар с глава на футболист в червено.

 

Източник. www.botevplovdiv.bg