Лудогорец си върна върха след 2:0 над ЦСКА 1948

Лудогорец бързо си върна върха в Първа лига, след като постигна победа с 2:0 над ЦСКА 1948.

Точни за „орлите“ бяха Аслак Фон Витри и Якуб Пьотровски, а много силен мач за тима изигра и Тодор Неделев, отчел се с асистенция за поредното попадeние на поляка. Така „зелените“ се изравниха на първото място с Черно море с 51 точки, но са с по-добри показатели от варненци в преките срещи, докато ЦСКА е трети с 3 точки назад.

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев заложи от първата минута на Тодор Неделев. Както е известно, плеймейкърът, вкарал два гола на ЦСКА 1948 за Купата на България, напусна контузен мача преди дни.

Срещата започна стандартно – с повече атаки към вратата на гостите, но реални голови положения липсваха. В 20-ата минута след заучено положение Вердон свали за Пьотровски, чийто удар с глава обаче на намери целта. В 30-ата минута „орлите“ направиха добра атака, която обаче не завърши подобаващо, с неточен изстрел на Аслак Фон Витри. Лудогорец набързо създаде още едно силно нападение, завършило с поредния неточен удар, в случая на Текпетей.

В 33-ата минута Педро Нареси направи огромна грешка, подарявайки топката на Бирсент Карагарен. Кълбото през Вутов и Талис, преди да стигне до Педриньо, който нацели гредата. Топката се върна във връхлитащия Умарбаев, който стреля, но Пад спаси. Топката отново се озова в таджика, но този път той би високо над вратата. Шампионите отговориха бързо, след като Тодор Неделев се вклини в наказателното поле на ЦСКА 1948 и намери Руан, чийто удар обаче не бе точен.

Лудогорец поведе в 42-ата минута. Аслак Фон Витри обърна наляво към Руан, той финтира Райън Бидунга и центрира към връхлитащия норвежец, който с глава не остави шансове на вратаря Петър Маринов – 1:0 за „орлите“.

Домакините можеха да вкарат втори гол още в първата минута на втората част. Текпетей подаде отличен пас за Якуб Пьотрвоски, който изпревари стража на ЦСКА 1948 и би, но по чудо – над вратата. После пък Рик направи един от традиционните си пробиви и стреля, като този път вратарят спаси. При последвалия корнер обаче интригата в срещата почти приключи. Тодор Неделев центрира чудесно към Якуб Пьотровски, който с глава не остави шансове на Маринов – 2:0.

Много бързо след това Лудогорец можеше да стигне до трето попадение. След ново центриране от корнер на Неделев Пьотровски пак игра с глава, като продължи за Руан. Бразилецът обаче не вкара в напълно празната врата.

Вратарят Петър Маринов отказа Рик от гол в 85-ата минута. Малко след това Кайо Видал стреля много технично, но не намери целта. Така срещата приключи без нови попадения и Лудогорец победи с 2:0.

 

Източник: www.ludogorets.com