“Етър” загуби във Враца след ранен червен картон

„Етър“ загуби с 2:0 в дербито на дъното от „Ботев“ (Враца), като мачът не блестеше с качество, а „виолетовите“ играха 90 минути (с добавеното време на двете части) с човек по-малко.

Още в 7-ата минута Принс бе принуден да повали откъсващия се Переа и реферът Георги Кабаков отсъди фаул на границата на пеналта с жълт картон, но след намесата на ВАР Принс бе отстранен. В игра влезе Кордова, а „виолетовите“ заиграха с трима централни защитници. Малко след това отново Переа с глава стреля над гредата.

Етърци направиха няколко добри атаки, но без завършващ голов пас. В 32-ата минута късметът съвсем загърби „болярите“ – Смоленски стреля от дистанция и след рикошет в тялото на Александров топката заблуди младия вратар Мартинов и влезе в мрежата за 1:0.

Дори и с човек по-малко и с пасив, „Етър“ атакуваше и отправи три точни удара, но така и не можа да елиминира Костов. В 35-ата минута вратарят улови далечен шут на Ларучеа, после Иван Василев бе изведен чудесно от ван Ранкин и стреля, но Костов извади в корнер. След изпълнението пък Ларучеа с глава принуди отново стража да лови. Пред отсрещната врата пък опасен удар на Ндиайе бе спасен от Ангел Мартинов.

Второто полувреме изобщо не предложи качествен футбол, а бракът в действията беше преобладаващ. Умората в действията на етърци определено пролича.  Нищо интересно не се случи чак до 87-ата минута, когато Ангел Мартинов с крак спря топката срещу опиталия се да го премине Ндиайе. В последната минута на добавеното време след пас отдясно Даниел Генов оформи крайното 2:0.

 

Източник: www.etarvt.bg