Лудогорец громи Ботев (Враца)

Лудогорец победи с лекота Ботев Вр – 5:0, и се доближи на 3 точки зад лидерите Черно море и ЦСКА.

Над всички в Разград бяха Якуб Пьотровски, отбелязал 2 гола, както и Тодор Неделев, дал 2 асистенции и вкарал истински шедьовър.

Колкото до самия мач, съвсем логично домакините започнаха да натискат още от началото. След 120 секунди Лудогорец организира първо опасно нападение. Бърнард Текпетей намери Аслак Фон Витри по дясното крило, той навлезе към наказателното поле и пусна пас по земя към Сон, който стреля от движение, но над вратата на Федерико Бариос. В 6-ата минута „орлите“ пак застрашиха вратата на Ботев Вр. Текпетей намери Якуб Пьотровски отдясно, полякът продължи към Квадво Дуа, който пробва техничен удар с пета, след като бе добре затворен, но топката премина встрани от вратата.

Логичното се случи в 20-ата минута. Тогава Бърнард Текпетей пусна страхотен извеждащ пас към Квадво Дуа, който се възползва от скоростта си, за да се измъкне от отбраната на Ботев Вр, остана очи в очи с Бариос и с диагонален удар към долния десен ъгъл се разписа за 1:0 с първия точен удар в срещата. Двамата демонстрират отлична комуникация, като и в Търнава, за успеха с 2:1, именно Текпетей подаде на дуа за първото попадение.

Текпетей продължи да е най-активният футболист на терена и малко след гола проби през центъра и с удар от дъгата на наказателното поле пробва да се разпише, но топката премина вдясно от вратата на Федерико Бариос. В 26-ата минута се стигна до поредно добро положение пред вратата на врачани. Пьотровски проби отдясно и макар да бе настъпен от Бубакар Траоре, успя да продължи към Аслак Фон Витри, който нанесе точен удар, който обаче бе спасен от Бариос. В 34-ата минута Текпетей бе изведен в наказателното поле и остана очи в очи с Бариос, но от много малък ъгъл, ганаецът успя да нанесе удар, но топката нямаше как да премине през тялото на гостуващия страж.

Гостите от Враца погледнаха към вратата на Дамян Христов едва в самия край на първата част, като изстрел на Даниел Генов мина над напречната греда.

В 55-ата минута Сон изстреля снаряд към вратата на Бариос, който изби в корнер. След неговото изпълнение Тодор Неделев качи топката на главата на Якуб Пьотровски, който изпревари Бариос – 2:0. Секунди след това полякът направи 3:0 с шестия си гол от началото на сезона. Той се възползва от подаване на Аслак фон Витри и с коварен удар по земя не остави шансове на стража на Ботев Вр.

 

Източник: www.ludogorets.com

В 74-ата минута Матиас Тисера продължи с головете. Героят от гостуването на Спартак Търнава завърши майсторски страхотна бърза атака на „орлите“, минала през Фон Витри, Пьотровски и завършила със страхотен пас на Неделев към Тисера – 4:0.

Неделев затвърди отличното си представяне със страхотен гол в 89-та минута. Топката попадна на левия крак на техничаря, който от воле не остави шансове на Бариос – 5:0.