ЦСКА-София се сбогува трогателно със стадион "Българска армия" в сегашния му вид

ЦСКА-София отстъпи с 0:1 на Лудогорец в мач от 20-ия кръг на Първа лига, който бе последен, както за календарната 2023 година, така и на  стадион "Българска армия" в този му вид преди реконструкцията.

На препълнените до краен предел трибуни атмосферата бе великолепна през цялото времетраене на двубоя, а още в първите минути  сектор "Г"  направи страхотна хореография по повод започването на строежа на новия стадион.

В началните минути на първото полувреме играта бе равностойна. Малко след това  Дюкенс Назон бе изведен сам срещу Серджио Падт, но нидерландският вратар на гостите спаси, а и нападателят бе в засада. След 30 игрови минути Тобиас Хайнц се озова на добра позиция след като получи пас в наказателното поле от Назон и центрира опасно, като топката тупна точно преди Марселино Кареасо да я засече и да я прати в опразнената врата. В добавеното време на първата част Назон успя да открадне топката от Оливие Вердон. Той центрира в наказателното поле, защитник на гостите не изчисти добре и топката попадна на крака на Джонатан Линдсет, който стреля от движение, но неточно. Малко след това хаитянинът пробва късмета си от далечно разтояние, но ударът му премина встрани от вратата на разградчани. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

 

Това бе последен мач за ЦСКА-София през есенния полусезон в Първа лига. Първенството ще се поднови през месец февруари 2024 година с домакински мач срещу Ботев (Враца), който ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

 

Източник: www.cska.bg