Славия загуби срещу Арда

Славия загуби с 1:2 като гост срещу Арда (Кърджали) в мач от 28-ия кръг от Първа лига, а головете паднаха пред първото полувреме. Славистите изиграха пореден двубой на ниво, но остават без победа в четири поредни срещи.

Домакините имаха късмет да реализират два ранни гола и да се възползват на сто процента от головите си възможности, без да надиграват “белите”.

Срещата започна с малшанс за Славия и Деян Лозев центрира в 10-ата минута към Чинозо Офор, а ударът на нигериеца попадната в гредата. При добавката Борис Тютюков имаше късмет да открие резултата.

Няколко минути по-късно Арда удвои. Станислав Иванов се възползва от няколко неточности в защитата на “белите” и пусна топката под плонжа на Светослав Вуцов.

Славия отвърна с топовен удар на Галин Иванов, но вратарят Господинов с мъка извади в корнер. В 35-ата минута обаче славистите върнаха едно попадение чрез Кристиян Стоянов. Младежкият национал се разписа след пробив и атака от дясно на Ертан Томбак, който беше изведен от Галин Иванов.

Първата възможност за втората част беше за домакините, дошла от комбинация на Станислав Иванов и Борислав Цонев. Халфът опита удар, който обаче се отби в завърналия се в игра Мартин Георгиев.

Четвърт час преди края на редовното време на два пъти резервата Куентин Зеедорф можеше да изравни. Томбак проби и центрира, Роберто Райчев пропусна за Зеедолф и той би. Вратарят Господинов обаче извади в ъглов удар. При последвалото изпълнение пак нидерландският футболист изпробна късмета си, скачайки най-високо, но този път топката мина над горната греда.

 

Източник: www.slavia.bg