Хебър загуби от Крумовград с 2:3

В мач от XXVII кръг на efbet Лига, игран на базата на Ботев (Пловедив) в Коматево, Хебър отстъпи на ФK Крумовград.

Домакините поведоха още в 8-ата минута чрез Александър Колев, а в 35-ата минута Димитър Тонев удвои. “Зелените” се върнаха в мача в 58-ата минута с попадение на Ангел Бастунов. В 80-ата минута Лазар Марин изравни резултата, а само минута след това Матей Шимич вкара победното попадение отбора на Станислав Генчев. Срещата беше девета поредна за Крумовград без загуба в шампионата. Тимът събра 39 точки и изпревари ЦСКА 1948 на шестото място преди мача на “червените” с Ботев (Враца) в четвъртък. За Хебър загубата е втора поредна. Пазарджиклии са 12-и с 27 точки.

Мачът на Коматево започна с по-активни действия на домакините, които бяха увенчани с гол в 8-ата минута. Матей Шимич беше оставен непокрит в наказателното поле при подаване от дълбочина на Божидар Кацаров и продължи с глава топката към Александър Колев. Нападателят също с глава от няколко метра матира Петър Дебърлиев. С това попадение националът излезе еднолично начело в битката за голмайсторския приз с 11 гола. В 14-ата минута Велев намери Серкан Юсеин пред наказателното поле. Халфът отправи силен удар, който Дебърлиев изби. Патрик Луан опита да засече топката с глава, но остана под нея. В 32-ата минута Крумовград беше близо до втори гол. Велев подаде към Серкан отдясно, който успя да измъкне топката от Лазар Марин и центрира. Александър Колев овладя на гърди и отправи удар от близка дистанция, който Мартин Михайлов успя да блокира. В 35-ата минута домакините все пак стигнаха до второ попадение. Алекс Колев с чудесен пас изведе Велев отдясно в наказателното поле. Украинецът върна към Димитър Тонев, а националът с техничен удар от 6-7 метра вкара за 2:0.

Малко след това домакините отново разиграха отлично пред наказателното поле, като Алекс Колев подаде към Патрик Луан. Бразилецът опита удар, който премина покрай вратата.

В 49-ата минута Матей Шимич беше изведен сам срещу вратаря с пас от дълбочина. Хърватинът овладя топката, навлезе в наказателното поле и опита удар, който Дебърлиев успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Вячеслав Велев отправи силен удар от точката за изпълнение на дузпа, с който стражът на гостите се справи. От там насетне Хебър взе инициативата. В 58-ата минута Атанас Кабов намери Шейх Диаманка в наказателното поле, а той отклони топката към Ангел Бастунов. Офанзивният халф се озова сам срещу Янко Георгиев и с шут от 3-4 метра не сбърка – 2:1. В 69-ата минута Алекс Колев се пребори с Мартин Михайлов в наказателното поле, овладя топката и нанесе удар, който мина над вратата. В 80-ата минута Хебър стигна до изравнителен гол. Олексий Збун получи отляво, напредна и центрира в наказателното поле, където отбраната на домакините остави Лазар Марин непокрит и защитникът нямаше как да сбърка от близка дистанция. Радостта на гостите обаче трая много малко. Минута по-късно Крумовград върна аванса си. Серкан Юсеин центриране от корнер, а Матей Шимич се извиси над всички с глава не остави шансове на вратаря – 3:2. Във втората минута на продължението гостите организираха отлична контраатака. Красиан Колев изведе Стефан Цонков отляво. Централният защитник напредна и пусна успореден пас към Олексей Збун, но Матей Шимич успя да пресече подаването и да предотврати неприятности за Янко Георгиев.

 

Източник: www.hebarfc.com