Ботев Пд загуби от Хебър с 0:1

Ботев загуби с 0:1 гостуването си на Хебър в среща от 5-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра пред изпълнените трибуни на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.

"Канарчетата" направиха безумни пропуски пред вратата на домакините, а Секулич пропусна дузпа. Пловдивчани получиха мощна подкрепа от феновете, като близо 800 ботевисти бяха заели местата си в гостуващия сектор.

В първите минути удари на Николов и Акере не затрудниха вратарите. В 22-ата минута Ханкич се подхлъзна, Кабов стреля от чиста позиция, но в аут.

Така се стигна до 27-ата минута, в която Ботев получи право да изпълни дузпа след добър пробив на Акере. Зад топката застана Секулич, ударът му бе спасен от вратаря, а при добавката Херман удари греда.

В 38-ата минута Красиан Колев получи около точката за дузпата и стреля от прекрасна позиция, а топката се спря в играч на Хебър. Именно от подобно положение домакините откриха резултата.

В 48-ата минута Георги Николов проби отляво и извади към Ангел Бастунов, а юношата на "канарчетата" простреля Ханкич. Само четири минути по-късно Рой Херман от чиста позиция не успя да се разпише, стреляйки неточно.

В 59-ата минута Точукву Ннади направи един от пропуските на сезона в Първа лига. Секулич преодоля няколко бранители и пусна на празна врата към Ннади, който за разочарование на всички в Ботев стреля над вратата.

Последваха два сериозни пропуска на Хебър, като и в двете ситуации Ханкич се намеси блестящо. В 68-ата минута Бастунов отправи опасен удар, отразен от Ханкич, а минута по-късно мощен удар на Кабов бе уловен от стража.

В следващите минути стражът на "канарчетата" бе последна преграда за втори гол на "зелените", спасявайки удари на Вълчев и Бастунов. В 83-ата минута появилият се като смяна Джеймс Етоо си изкара втори жълт картон.

 

Източчник: www.botevplovdiv.bg