"Ботев" Пд с летящ завършек на сезона - 5:0 срещу "Царско село"

Ботев (Пловдив) завърши по отличен начин сезон 2020/2021 в Първа лига. В среща от последния кръг "канарчетата" разбиха с 5:0 тима на Царско село.

"Жълто-черните" тотално доминираха над своя съперник, като можеха да запишат и още по-убедителен успех. Атанас Илиев завърши фантастичния си сезон с гол номер 16, което го остави на едно попадение от лидера Клаудиу Кешеру.

Още във втората минута Атанас Илиев реализира попадение, но то бе отменено заради засада, а 10 минути по-късно удар на нападателя бе спасен от вратаря на гостите. Логичното се случи в 33-ата минута, когато Атанас Илиев се възползва от грешка в отбраната на "червените" и простреля Иванов за 1:0.

В 57-ата минута Маркиньос отправи силен удар, топката се отклони от гредата и тялото на вратаря на "червените" и влетя във вратата за 2:0. В 61-ата минута Атанас Илиев остана очи в очи с Михаил Иванов, но се засуети и пропиля златен шанс да се изравни с лидера в голмайсторската листа.

В 63-ата минута удар на Славчо Шоколаров се спря в страничната греда. В 68-ата минута Реда Рабей направи резултата класически със страхотен удар от 20 метра.

В 73-ата минута дебют за Ботев под рамката на вратата направи юношата на Клуба Християн Славков. В 88-ата минута Емануел Току вкара брилянтен гол с външен фалц от средна дистанция, вдигайки на крака публиката на клубната база.

Крайния резултат фиксира Салиф Сисе в последната минута на мача. След последния съдийски сигнал множество деца нахлуха на терена, за да отпразнуват победата със своите любимци.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg