"Локомотив" Пд надделя над "Царско село"

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) постигна победа с 2:0 над Царско село. Два гола на Георги Минчев донесоха трите точки за “черно-белите” срещу столичани.

Още в 7-та минута Диниш Алмейда можеше да изведе Локомотив напред, а в 13-та минута Димитър Илиев стреля от фаул, но право в стената. В 23-та минута пловдивчани откриха. Момчил Цветанов напредна по лявото крило и се озова на добра позиция в наказателното поле на гостите. Крилото намери Георги Минчев и нападателят на Локомотив се разписа от близо за 1:0. В 33-та минута “черно-белите” можеха да удвоят своята преднина. Димитър Илиев получи “подарък” от Джони Пласид, капитанът на Локомотив преодоля стража на гостите, но късно стреля, а Луис Педро попречи на топката да влезе във вратата на Царско село.

В 59-та минута “черно-белите” бяха отново близо до втори гол. Пробив на Димитър Илиев бе спрян от Луис Педро, последва удар на Умарбаев, спасен от вратаря. Топката отиде в Момчил Цветанов, той нацели напречната греда на гостите, а после срещна тялото на Минчев, който бе в положение на засада. Крайното 2:0 бе оформено в 73-та минута. Умарбаев центрира от корнер, получи се карамбол в наказателното поле, където Минчев се оказа на изгодна позиция и реализира второто си попадение в срещата.

 

Източник: www.lokomotivpd.com