“Етър” и “Монтана” завършиха без голове

„Етър” и „Монтана” завършиха 0:0 на стадион „Ивайло”. Преди мача с едноминутно мълчание бе почетена паметта на бившия президент на “виолетовите” Иван Ангелов.

В 8-ата минута Тони Тасев от гостите стреля от фаул, но Христо Иванов улови. Първата чиста ситуация в мача за „Етър” дойде в 14-ата минута. Милчо Ангелов напредна по десния фланг и намери Преслав Боруков в наказателното поле, но нападателят не успя да нанесе матиращ удар. Гостите, които играха открито и често атакуваха, стигнаха до удар на Янко Ангелов от малък ъгъл в 21-ата минута, уловен от Христо Иванов.

Втората възможност за етърци бе в 27-ата минута, когато Милчо Ангелов се откъсна сам срещу вратаря, но стреля право в тялото му. За „Монтана” пък Давид Кики направи слалом в наказателното поле между защитата на „Етър” и стреля, но Христо Иванов спаси.

И през втората част картината не се промени, въпреки направените от Томаш четири смени. В 49-ата минута Тони Тасев прати далечно центриране в наказателното поле, излезлият вратар Иванов изпусна топката зад себе си, но нямаше кой да я засече там и стражът бързо я улови отново.

В 61-ата минута Кольо Станев се откъсна сам по десния фланг, но центрирането му пред вратата бе неточно. Пет минути по-късно пък Дани Пехливанов напредна отляво и центрира, но Милчо Ангелов се размина с топката. За гостите нисък удар на Минков бе уловен от вратаря. Втория си чист пропуск Ангелов направи в 80-ата минута, когато се измъкна отново сам срещу вратата, но ударът му бе спасен от Макенджиев.

Последната възможност за победен гол пред домакините дойде в 84-ата минута – при разбъркване в наказателното поле топката стигна до Мариян Иванов, но ударът му бе блокиран и излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Божидар Кацаров стреля с глава, но над напречната греда.

 

Източник: www.etarvt.bg