ЦСКА-София победи етър в доиграването на мача

ЦСКА-София победи Етър (Велико Търново) с 2:0 в доиграването на мача от 18-ия кръг на Първа лига.

В събота двубоят бе прекратен на почивката между двете полувремена при резултат 0:0 заради лошите атмосферни условия. Теренът на стадион "Българска армия" бе изчистен и приведен в състояние, което позволи срещата да се доиграе. Точни за армейците днес бяха Джонатан Линдсет в 84-ата и Християн Петров в 87-ата минута.

Още преди първия съдийски сигнал Матиас Фаетон замени Емануел Шакич и армейците наложиха натиск от самото начало. В 48-ата минута изстрел на Назон бе спасен от стража на гостите. След още 20 игрови минути Тибо Вион шутира от границата на наказателното поле, но кълбото премина над напречната греда. Веднага след тази ситуация старши треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро пусна в игра Данило Асприля на мястото на Матиас Фаетон. Натискът в червено продължи и в 71-ата минута Хайнц намери Назон в наказателното поле и хаитянинът центрира, но стражът на "виолетовите" се намеси и предотврати опасността. Малко след това Турицов се пребори за топката по дясното крило и тя попадна в Хайнц, който стреля по диагонала, но над вратата. В 78-ата минута Тибо Вион шутира от границата на големия пеналт, но право в ръцете на Величков. В 84-ата минута логичното се случи, когато Турицов центрира отдясно и Джонатан Линдсет се разписа с глава за 1:0. Само три минути по-късно Християн Петров с хубав изстрел от воле след корнер оформи крайния резултат 2:0. Със спечелените три точки армейците остават на върха във временното класиране с актив от 41 пункта.

Следващият мач от шампионата на ЦСКА-София е на 1 декември (петък) от 17:30 часа и ще се играе на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел".

 

Източник: www.cska.bg