"Ботев" Пд не успя да победи "Царско село" в Пловдив

Ботев (Пловдив) не успя да запише победа при домакинството си на Царско село. Срещата от 5-ия кръг на Първа лига завърши при нулево равенство.

"Жълто-черните" бяха по-активният тим и могат да съжаляват за пропуснатите точки. С днешния мач гостите продължиха забележителната си серия и все още нямат загуба от началото на сезона, а освен това в изиграните пет кръга не са допуснали гол във вратата си.

Първата опасна ситуация бе в 13-ата минута, когато удар на Сисе мина в близост до вратата на Ботев. В 25-ата минута Станислав Шопов, който бе един от най-активните на терена за "канарчетата", отправи много техничен удар от границата на наказателното поле, а само отличната изява на стража на гостите предотврати сигурен гол.

В 28-ата минута Филип Филипов отправи остро центриране, а в купа от играчи никой не съумя да играе с кълбото. В 36-ата минута Тодор Неделев центрира от фаул и Атанас Илиев засече с глава, а топката мина покрай целта.

Секунди по-късно "канарчетата" пропиляха най-доброто си положение. Атанас Илиев пресече подаване към вратаря, напредна и останал очи в очи със стража стреля, но много неточно.

В 42-ата минута Слави Шопов разтресе напречната греда на вратата на Царско село. Младокът осъществи рейд отдясно и отправи силен удар, отклонил се от горната греда на гостите. Малко след това удар на Антонио Вутов мина покрай целта.

През втората част головите ситуации липсваха, а полувремето ще се запомни най-вече със сблъсъците между играчи на двата тима и нервите на терена. В 89-ата минута "канарчетата" бяха напът в пореден мач да инкасират късно попадение, но Георги Аргилашки се намеси великолепно, отразявайки удар на Манев.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg