Витоша победи Царско село

Отборът на Витоша (Бистрица) записа първа победа през настоящия сезон в родната efbet Лига. В двубой от осмия кръг на първенството футболистите на Енгибар Енгибаров записаха труден, но много сладък успех с 3:2 като домакин на Царско село. В герой за “тигрите” се превърна капитанът Четин Садула, който отбеляза победното попадение в 84-ата минута.

Преди това преотстъпеният от Левски Илия Димитров откри резултата в 14-ата минута след перфектна атака и техничен прехвърлящ удар. Румен Гьонов обаче си отбеляза автогол в края на първата част и изравни. Малко след подновяването на играта Емил Гъргоров изведе отново “тигрите” напред, след като се разписа от дузпа.

В 64-ата тимът на Никола Спасов пак възстанови равенството след удар от далечна дистанция на Уесли Ната. Така се стигна до 84-ата минута, когато завърналият се след контузия Садула получи топката на границата на наказателното поле и с много плътен и точен удар опъна мрежата зад Мартин Димитров.

С първия си успех през новия сезон Витоша откри точковия си актив. “Тигрите” обаче остават на последната, 14-та позиция с 3 точки. Отборите от 10-та до 13-та позиция – Етър, Ботев (Враца), Царско село и Дунав, имат по 8 точки на сметката си. В следващия кръг след паузата – на 16 септември, бистричани гостуват на Берое в Стара Загора.