Аплодисменти за левскарите след 6:0 срещу Локомотив Сф

„Левски“ победи „Локомотив“ (София) с 6:0 в мач от 3-тия кръг на Първа Лига. Точни за „сините“ бяха Краев в 20-ата, Джемили в 38-ата и 51-ата минута, Марин Петков в 65-ата, Роналдо в 72-ата и Стефанов в 79-ата минута.

Още във 2-рата минута „Левски“ имаше голов шанс. Роналдо беше изведен зад защитата на гостите и се озова очи в очи с Бубакар Гайе, но си поведе дълго топката и вратарят я улови.

Десетина минути по-късно „железничарите“ отправиха първия точен удар чрез Валентин Николов.

В 20-ата минута „сините“ излязоха напред в резултата с гол на капитана Андриан Краев. Домакините изпълниха заучено ъглов удар, Уелтън получи пред наказателното поле и центрира остро по посока на вратата на Гайе. Краев очакваше във вратарското поле и от близко отклони с глава в мрежата за 1:0.

В 38-ата минута „Левски“ удвои преднината си. Головото нападение започна с диагонален пас на Андриан Краев към Уелтън. Бразилецът овладя на гърди, финтира съперник и комбинира с Джавад ел Джемили. Той нахлу на скорост и с удар по земя преодоля Гайе за 2:0

В 51-вата минута „сините“ вкараха трети гол. Жереми Петрис изведе Роналдо по десния фланг, отигра с едно докосване и потърси Ел Джемили, който стреля, получи се двоен рикошет и топката премина под плонжа на Бабакар Гайе.

В 65-ата минута резултатът бе покачен на 4:0. Фадига изведе Цунами, който се включи от задна позиция. Последва остро центриране по земя, което достигна до Марин Петков и влезлият преди минути в игра нападател преодоля Гайе в своя мач номер 100 за „сините“.

В 72-рата минута дойде моментът и за гол на Роналдо. Алан Диас върна към Бабакар Гайе. Вратарят направи грешка и за футболиста на „Левски“ остана най-лесното, а именно на празна врата от метър-два да вкара.

В 79-ата Андриан Краев направи асистенция за шестия гол в мрежата на гостите. Капитанът на преодоля Красимир Милошев и намери Илиян Стефанов. Резервата с №14 отклони в левия долен ъгъл.

 

Източник: www.levski.bg