Без голове на "железничарското" дерби в София

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) завърши 0:0 при гостуването си на Локомотив (София) на стадиона в квартал “Надежда”. Двата отбора не съумяха да си отбележат и “железничарското” дерби завърши без победител.

Официален дебют за “черно-белите” записа Динко Хоркаш.

Пловдивчани започнаха по-активно срещата. В 5-ата минута изстрел на Евандро мина покрай целта. Последва силен и неточен удар на Каракашев. В 16-ата минута Боруков засече с глава, но Любенов спаси. В 32-ата минута Динко Хоркаш се отчете с важна намеса, като отрази удар на Алан Диас. В 43-ата минута Боруков отново се извиси след корнер, топката не намери целта.

В началото на втората част “черно-белите” имаха два добри шанса чрез Евандро, който не успя да порази вратата на Александър Любенов. В 68-ата минута Александър Василев бе изгонен с втори жълт картон и остави своя тим с 10 души на терена. Пловдивчани не се отказаха да търсят победата, като в 72-ата минута опасен изстрел на Бирсент Карагарен бе трудно избит от Любенов. До края на срещата голове не паднаха, но пък в последните минути жълт картон получиха Александър Томаш и Константин Мирчев.

Следващият уикенд Локомотив няма да има официален мач, защото срещата с ЦСКА-София бе отложена. “Черно-белите” ще играят чак на 26.08, когато гостуват на Берое.

 

Източник: www.lokomotivpd.com