"Лудогорец" завърши наравно с "ЦСКА-София"

"Лудогорец" пропусна да победи "ЦСКА-София" в дербито на кръга. Мачът завърши 0:0. Шампионите имаха по-чистите положения, докато домакините само веднъж застрашиха вратата на Пламен Илиев.

В 9-ата минута Али Соу закачи с ръка Козмин Моци и защитникът падна на земята. Картон за гамбиеца обаче нямаше. Три минути след това Николай Йорданов можеше да даде дузпа на гостите. Чибота нахлу отдясно и центрира, Недялков отигра, топката стигна до Клаудиo Кешерю, който игра с нея и тя срещна ръката на Раул Албентоса. Последва спречкване между румънеца и испанеца.

Първият удар в срещата отправи Рубен Пинто в 24-ата минута, но той не беше точен. В 34-ата минута Рафаел Форстър спря Соу пред пеналта на "Лудогорец" с фаул. От пряк свободния удар Тиаго стреля право в ръцете на Пламен Илиев.

В 60-ата минута Мавис Чибота надбяга като малка гара Раул Албентоса, финтира испанеца и поднесе отличен пас на Икоко. Десният халф-бек обаче направи непростим пропуск и от няколко метра не уцели вратата. "ЦСКА-София" отговори десет минути след това. Козмин Моци фаулира Али Соу пред границата на наказателното поле. Зад топката отново застана Тиаго, който този път би много по-добре. Пламен Илиев обаче блесна с невероятно спасяване. В 75-ата минута Чибота и Марселиньо направиха добро двойно, но конгоанецът нанесе неточен удар, макар и да бе на добра ситуация.

В 85-ата минута Али Соу би с глава, но не намери целта, а същото стори след това и Рубен Пинто, който би от над 25 метра. В последните минути сякаш Лудогорец искаше повече победата и се пренесе в половината на „червените“. Рафаел Форстър пробва да удара от фаул, но не сполучи.