"Ботев" Пд загуби от ЦСКА 1948 в Бистрица

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна загуба с 1:0 при визитата си на ЦСКА 1948. Срещата от 13-ия кръг на Първа Лига се игра на стадион "Витоша" в Бистрица. Попадението в срещата бе дело на Ивайло Чочев, който се разписа с глава в 86-тата минута на мача.

"Канарчетата" получиха неспираща подкрепа от препълнения сектор за гости през всичките 90 минути. "Жълто-черните" фенове създадоха уникална атмосфера по трибуните и не спираха със своите песни да покрепят отбора от 1-вата до последната минута.

Двубоят започна с греда на ЦСКА 1948 в 5-тата минута. Центриране от корнер бе избито от Кайзер, атаката на ЦСКА продължи с нова изсипана топка отдясно. Ивайло Чочев бе оставен непокрит и засече с глава, но ударът намери страничната греда. Опасните положения пред Кайзер не спряха. В 8-а минута Педриньо центрира отляво, а Георги Русев бе оставен непокрит в наказателното поле и отправи удар с глава, който премина опасно покрай вратата.

В 25-тата минута Реда Рабей изрита топката с шпагат към Антоан Бароан, който отправи удар от далечна дистанция, но вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов изби в корнер. В 34-тата минута Реда Рабей центрира към далечната греда, където Фаустас опита удар от движение, който премина покрай вратата.

Ботев завърши първата част при равен резултат.

След почивката, отново центриране от ляво на Рабей намери Антоан Бароан в наказателното поле на "червените", който отправи мощен удар, който остана блокиран. В 61-та минута Педриньо от ЦСКА 1948 стреля от далечна дистанция от фаул, а Кайзер изби, като това бе първият точен удар за домакините в мача.

В В 70-ата минута "жълто-черните" стигнаха до добър шанс - Акере и Ннади не успяха да се разберат в наказателното поле и така опасноста премина. В 86-тата минута падна и единственото попадение в мача. Георги Русев центрира от фаул, Ивайло Чочев изпревари защитата ни и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Дълбоко в добавеното време на мача, Ботев стигна до корнер в който се включи и вратарят Даниел Кайзер - настана разбъркване и топката в край на сметка бе изчистена от играч на "червените".

 

Източник: www.botevplovdiv.bg