"ЦСКА 1948" загуби с 0:2 от "ЦСКА-София"

"ЦСКА 1948" загуби от "ЦСКА-София" с 0:2 в двубоя си от 14-ия кръг на efbet Лига.

Али Соу изведе напред съперника  в 18-ата минута, а автогол на Лазар Марин в 82-рата минута оформи крайния резултат.

В този мач „ЦСКА 1948“ не можеха да разчитат на доста контузени и не напълно възстановени футболисти. Лидерът в защитата Венцислав Василев пък беше наказан, заради натрупани жълти картони.

Мачът започна с минута мълчание в памет на три големи футболни имена, които ни напуснаха през седмицата – Димитър Ларгов, Никола Спасов и Диего Марадона.

Още в 5-ата минута "ЦСКА 1948" създаде опасно положение пред вратата на опонента си. Ангел Бастунов хубаво обърна фланга на атаката и намери Гущеров, който сам срещу вратаря се засуети и не успя да отправи удар. Стражът Бусато скъси дистанцията и в крайна сметка улови топката.

В 10-ата минута „ЦСКА 1948“ отново застрашиха вратата на "ЦСКА-София", като след центриране от фаул Михаил Минков се озова на стрелкова позиция близо до голлинията, но главният съдия Петър Костадинов отсъди нарушение за игра с ръка на Мартин Камбуров. В 18-ата минута резултатът стана 1:0, след като Соу преодоля Даниел Наумов и отбеляза.

Полувремето завърши със ситуация, в която крилото на "ЦСКА-София" – Георги Йомов, стреля слабо в аут,  очи в очи със стража на „ЦСКА 1948“ Даниел Наумов. В 59-ата минута Йомов изпрати топката във вратата на „ЦСКА 1948“, но голът беше отменен заради игра с ръка на атакуващия футболист.

В 78-мата минута Матей фаулира Галин Иванов, като от последвалия фаул Мартин Камбуров стреля опасно, но Бусато изби. В 82-рата минута Лазар Марин в опита си да изчисти топката я прати във вратата на ЦСКА.

До края на годината за тима на Главния мениджър Красимир Балъков предстоят още два двубоя – домакинство на Берое в събота (05.12) от 14:15 ч. на стадион „Васил Левски“ и гостуване на Арда в петък (11.12) от 17:30 ч. на „Арена Арда“ в Кърджали.

 

Източник: www.cska1948.bg