"Пирин" с важна точка в Кърджали

Пирин (Благоевград) завърши наравно 0:0 при гостуването на Арда в двубой от 23-ия кръг на Първа лига.

Така „орлетата“ записаха положителен резултат и след второто си поредно шампионатно гостуване. С този резултат тимът ни се отдалечи на седем точки от зоната на изпадащите. В следващия кръг сме домакини на Хебър. Мачът е в понеделник, 11 март, от 17.30 ч.

Домакините можеха да открият резултата в 13-ата минута. Тогава Крачунов засече с глава на близката греда центриране от корнер, но прати топката в лявата греда, след което наш играч я изчисти в нов ъглов удар.

Само 60 секунди по-късно Ел Мами Тетах шутира опасно от двайсетина метра, но покрай вратата.

В 26-ата минута Арда изпусна още едно отлично положение. Тирев центрира перфектно отдясно към непокрития на задната греда Йорданов, който стреля от 5-6 метра с глава, но в аут. Три минути по-късно Станислав Иванов намери Тилев, който пропусна за Йорданов, но таранът изпрати топката над напречната греда.

Така се стигна до 44-ата минута, в която Пирин като по чудо не поведе с първата си по-сериозна атака, получила се и след грешка на домакинската отбрана. Комано овладя отдясно в половината на “сините”, влезе с дрибъл в наказателното поле, преодоля Хюсеинов и останал очи в очи с Господинов шутира покрай него, но в аут.

След почивката Арда продължи да има териториално надмощие, но не само головите положения, а и ударите към вратата почти липсваха до 75-ата минута. Четвърт час преди края Йорданов отправи удар с глава, но Ковальов улови.

В 84-ата минута домакините, чрез Цонев, отново обстрелваха вратата на гостите, но Ковальов отрази.

До края на срещата нямаше други голови ситуации и пред двете врати.

 

Източник: www.fcpirin.com