Локомотив Пд надви с 2:1 Септември Сф на Лаута

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) в мач от 25-тия кръг на Първа лига. “Черно-белите” надвиха с 2:1 столичани на “Лаута”. Пловдивчани поведоха с две попадения на Матеус Да Силва и Джовани Бариани, а Валентин Йосков намали за гостите.

Още в 3-ата минута Локомотив можеше да излезе напред в резултата, но Бабакар Дион не успя да преодолее Димитър Шейтанов от близка дистанция. В 20-ата минута Димитър Илиев центрира в наказателното поле, където Ерик Сорга остави топката за Дион, а той пусна към Петър Витанов, но Шейтанов отрази изстрела му. В 43-ата минута Локомотив поведе в резултата! Джовани Бариани изведе на отлична позиция своя сънародник Матеус да Силва, който реализира за 1:0.

В 53-ата минута добра акция на Джовани Бариани завърши с изстрел, а Шейтанов изби в корнер. Пет минути след това Локомотив вкара втори гол. Страхотен индивидуален рейд на Джовани Бариани, съпроводен с двойно подаване с Димитър Илиев, завърши с попадение на бразилеца за 2:0.  В 81-ата минута гостите намалиха резултата. Неразбирателство между Динко Хоркаш и Тодор Павлов позволи Валентин Йосков да овладее и да вкара топката в опразнената врата за крайното 2:1.

Следващата среща на Локомотив е гостуване на Черно море. Двубоят с варненци е на 17.04 от 20:15ч. на стадион “Тича”.

 

Източник: www.lokomotivpd.com