Ботев Пд взе точка при домакинството на Арда

Ботев (Пловдив) завърши наравно 1:1 с тима на Арда (Кърджали) в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912", а попадението за "канарчетата" реализира Фернандо Виана.

"Жълто-черните" създадоха повече голови положения, но не успяха да се възползват по най-добрия начин от тях. По този начин пловдивчани записаха седми пореден мач без успех в шампионата.

В първите минути двата тима се надиграваха и липсваха сериозните голови опасности. В 12-ата минута Димитър Пиргов стреля неточно с глава след центриране от корнер.

3 минути по-късно Станислав Шопов намери Фернандо Виана в наказателното поле, но нападателят стреля слабо и Караджов улови. В 24-ата минута "канарчетата" сбъркаха при изнасяне на топката, гостите осъществиха бърза атака и Радослав Василев стреля опасно от границата на наказателното поле, а топката мина в опасна близост до вратата на Ботев.

В 31-ата минута Филип Филипов отправи точен удар от въздуха, който не затрудни Иван Караджов и стражът улови. В ответната атака Янко Георгиев се намеси великолепно, избивайки с една ръка много добре насочен удар на Матеус Леони.

Втората част стартира по идентичен начин като първата, а в средата на полувремето двата тима си размениха по едно попадение. В 63-ата минута Филип Филипов центрира отлично отдясно, а Фернандо Виана със страхотен удар с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Радостта на "жълто-черните" обаче продължи по-малко от 2 минути. В 65-ата минута след сериозно разбъркване в наказателното поле на пловдивчани топката се озова в Иван Коконов, който без проблеми от непосредствена близост вкара за 1:1.

Последва натиск на ботевистите, като играта се водеше изцяло в половината на Арда. В 75-ата минута Фернандо Виана отправи слаб удар от близка дистанция, отразен без проблеми от Караджов.

В 78-ата минута Тодор Неделев центрира от фаул, Кристиан Димитров продължи с глава към Марко Перван и халфът засече, но Караджов спаси вратата си. В 82-ата минута дебют за представителния отбор на Ботев записа роденият през 2002 година юноша на Клуба Атанас Стоименов.

Именно бързоногият футболист бе в основата на последното положение в двубоя. Стоименов получи по десния фланг и центрира по най-добрия начин към Фернандо Виана, бразилецът засече с глава, но Иван Караджов показа отличен рефлекс и лиши "канарчетата" от трите точки.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg