Локомотив Пд победи Черно море

В исторически ден за българския футбол представителният отбор на Локомотив (Пловдив) записа шеста поредна победа в шампионата! „Черно-белите“ сразиха с 1:0 Черно море след прекрасно изпълнение на Димитър Илиев през първата част, а Георги Илиев, който изведе днес Локомотив с капитанската лента, записа рекордно постижение като игра в своя 455 мач в родния елит.

Двубоят бе изгледан от националния селекционер Георги Дерменджиев и неговите помощници Елин Топузаков и Неделчо Матушев.

В 8-та минута Дейвид Малембана с мощен шут от пряк свободен удар затрудни максимално стража на гостите Миодраг Митрович. В 22-та минута Локомотив поведе. Димитър Илиев се озова в наказателното поле на „моряците“, мушна топката между краката на Цветомир Панов, и с майсторското изпълнение прати топката във вратата за 1:0. В 34-та минута центриране на Умарбаев бе засечено с глава от Диниш Алмейда, но Митрович спаси.

В началото на втората част Локомотив имаше нова добра възможност за гол. Парвиз Умарбаев стреля от границата на наказателното поле, а топката профуча на сантиметри от страничната греда. В 60-та минута „черно-белите“ останаха в намален състав – Милош Петрович бе изгонен заради втори жълт картон. В следващите минути Черно море упражни натиск, но отбраната на пловдивчани се справи. В 90-та минута изстрел на Мартин Минчев от гостите бе спасен от Мартин Луков.

С победата Локомотив се намира на второ място във временното класиране с актив от 32 точки. В следващия кръг „черно-белите“ гостуват на Славия на 05.11 /вторник/ от 15:00ч.

Източник: www.lokomotivpd.com